MISTENKER TERRORPLANER:  Colosseum skal ha vært et av de utpekte målene, ifølge italiensk politi. Foto: NTB Scanpix
MISTENKER TERRORPLANER: Colosseum skal ha vært et av de utpekte målene, ifølge italiensk politi. Foto: NTB ScanpixVis mer

To menn pågrepet for å ha planlagt angrep mot Roma og London

Skal ha planlagt angrep mot kjøpesentre i Italia og Storbritannia, flyplassen i Bari, Colosseum og Circus Maximus i Roma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn er pågrepet av italiensk politi, mistenkt for å planlegge terrorangrep mot flere mål i London og Roma. Politiet mener de to har forbindelser til Frankrike og Belgia. Det var utstedt arrestordre på de to. I tillegg foreligger det arrestordre mot tre andre som ennå ikke er pågrepet.

De fem - fire av dem fra Afghanistan og den femte fra Pakistan, er alle bosatt i Bari i Puglia sørøst i Italia, opplyser en etterforsker til Reuters.

Politiet mistenker at mennene er tilknyttet et terrornettverk med forbindelser i Frankrike og Belgia, melder det italienske nyhetsbyrået Ansa. Politiet har funnet bilder på de to pågrepne mennenes mobiltelefoner som viser det som skal være mulige terrormål, blant annet kjøpesentre i Italia og Storbritannia, flyplassen i Bari, Colosseum og Circus Maximus i Roma, samt et hotell og en restaurant i London.

Politiet mener mennene har tilknytning til islamistiske opprørere i Irak og Afghanistan. De to pågrepne mistenkes for å utgjøre en lokal celle eller bistå med logistikkstøtte til en internasjonal gruppering som knyttes til IS, heter det i politiets arrestordre.

- Terrorcellen står for en voldelig jihadistisk ideologi og kampteknikk, og har via internett spredt instruksjoner og manualer med oppskrifter på eksplosiver, heter det i en politiuttalelse.

(NTB)