Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To menn pågrepet for sparkesykkel-angrep i Oslo

En mann i 30-åra ble lagt i kunstig koma som følge av voldshendelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like før midnatt 10. juli ble to menn utsatt for grov vold i Møllergata i Oslo. En mann i 30-åra ble lagt i kunstig koma etter å ha blitt slått med en sparkesykkel i hodet.

Nå melder politiet at mannen ble påført kraniebrudd i voldshendelsen. Fornærmede er nå ute av kunstig koma, og i stabil tilstand, men er fortsatt bevisstløs, skriver politiet i en pressemelding.

Mandag ble to menn fra Litauen pågrepet for forholdet. Begge er blitt avhørt, og innrømmer å ha vært involvert i hendelsen.

Politiet mistenker at hendelsen er narkotikarelatert.

Framstilles for fengsling

Begge de pågrepne vil bli framstilt for fengsling i løpet av dagen, opplyser politiet.

- Pågripelsen skjedde blant annet på bakgrunn av vitneutsagn, sier politiadvokat ved Oslo politidistrikt, Elise Holmeide til Dagbladet.

Hun opplyser om at politiet ber om fire ukers varetektsfengsling for de pågrepne på grunn av bevisforspillelsesfare.

- Ser dere alvorlig på hendelsen?

- Absolutt! Som man ser, ble den ene fornærmede stygt skadd, og ligger fortsatt bevisstløs på Ullevål sykehus, sier hun.

Voldshendelsen

En mann i 40-åra ble også angrepet, men tilstanden hans var ikke alvorlig.

- Vi rykket ut etter melding fra tilfeldig forbipasserende og fant to nesten livløse personer i Møllergata. En var alvorlig skadd, og en var mindre skadd. En ble sendt til Ullevål sykehus og den andre til legevakten, sa operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

Stokkli opplyste også om at to personer løp fra stedet, men at politiet var usikre på om det dreide seg om et slagsmål eller et ran.