To menn pågrepet i Hadsel

Politiet har fanget enda en person i forbindelse med ranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Klokka 13.30 kom en maskert mann inn i Sparebank 1 i Melbu i Vesterålen. Han truet de to ansatte og en kunde med et håndvåpen, og klarte å komme seg unna med penger.

To personer hadde i går kveld status som siktet i forbindelse med ranet. Den ene er nå løslatt og utenfor mistanke. Ytterligere en person ble pågrepet i går kveld, men han ble løslatt klokken 00.40 i natt. Politiet anser ikke saken som oppklart og fortsetter etterforskningen.

- Pågripelsene kom som resultat av egen etterretning og en del opplysninger vi har fått inn. Det er en del ting vi må sjekke ut, og da må vi gå til pågripelser, sa operasjonsleder i Midtre Hålogaland politidistrikt, Oddgeir Slettli til Dagbladet.no i går kveld.

Opplysningene ble ikke bekreftet av operasjonsledelsen i Politiet, men i følge Vesterålen-Online, ble den andre pågrepene personen pågrepet på Stokmarknes, ved en veisperring ved Børøybrua.

Politiet fører jakten med alle tilgjengelige ressurser - inkludert flere hundeekvipasjer.

- Vi holder også oppsikt med alle kommunikasjonsårer, sier operasjonsleder Kåre Munkvold.

Jernring

Politifolk fra seks lokale lensmannskontor og Midtre Hålogaland politidistrikt lagt en jernring rundt øya Hadsel, der Melbu ligger. Det er sjekkpunkter på de to eneste veiene av øya, Hadselbrua og fergesambandet Vesterålen.

RANERJAKT: Store politistyrker stopper all trafikk for å hindre raneren i å ta seg av Hadsel-øya. Denne bussen ble grundig sjekket. Foto: SILJE NILSEN
RANERJAKT: Store politistyrker stopper all trafikk for å hindre raneren i å ta seg av Hadsel-øya. Denne bussen ble grundig sjekket. Foto: SILJE NILSEN Vis mer

Politiet har også båter på vannet rundt øya for å hindre at raneren kommer sge unna med småbåt. Et militært helikopter har landet i Tromsø, og dette tok nettopp av med to tjenestehunder. Disse skal trolig hjelpe politiet i ranerjakten.

- Det var en mann med håndvåpen som foretok ranet. Ingen ble fysisk skadd. Mannen var i lokalet i kort tid, før han forsvant fra stedet. Vi vet ikke hvordan han har tatt seg fra stedet, sa lensmannen i Hadsel, Trond Olsen i går ettermiddag.

- Vi kan ikke utelukke noen muligheter, heller ikke at raneren har kommet seg av øya, sier Olsen.

- Han har fått med seg penger, men vi vil ikke kommentere hvor mye. Vi har også fått et signalement, men vil ikke gå ut med dette ennå. Vi kontrollerer alle muligheter, og foretar taktiske disposisjoner, blant annetsjekker vi alle som kjører over brua og som reiser med ferge fra øya, sier lensmannen.

Fergene er ikke innstilt, men de reisende blir kontrollert.

Melbu ligger på en øy, og de eneste mulighetene til å forlate øya, er enten med båt eller i bil over Børøybroa som forbinder Melbu med fastlandet. Politiet har satt opp sperringer på broa.

- Vi stenger alle fluktmuligheter og gjør de taktiske disposisjoner vi skal gjøre. Vi har sperret en del veier, sier Olsen.

JERNRING: Politiet i Vesterålen har lagt en jernring rundt øya hadsel og kontrollerer all trafikk av øya.