DRAP: Drapsalarm på Hellerud, etter at en mann i 50-årene ble funnet død i Hellerudgrenda 87D
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
DRAP: Drapsalarm på Hellerud, etter at en mann i 50-årene ble funnet død i Hellerudgrenda 87D Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

Hellerud-drapet:

To menn pågrepet i utlandet i forbindelse med Hellerud-drapet

Siktet for drap eller medvirkning til drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To menn er pågrepet og siktet for drapet på en 54 år gammel mann på Hellerud i Oslo 15. juni.

Det opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Mennene ble pågrepet i to forskjellige europeiske land, ifølge politiinspektør Grete Lien Metlid.

- De er ikke hjemmehørende i Norge, men om de har bodd her har jeg ikke opplysninger om nå, sier Metlid til Dagbladet mandag kveld.

De er siktet for drap eller medvirkning til drap.

Venter på avhør

Politiet er sparsomme med opplysninger om de to mennene, fordi de ikke har vært inne til avhør ennå. Per nå sitter begge i varetekt i landene de ble pågrepet i, ifølge Metlid.

- Det jeg kan si er at de pågrepne har en knytning til avdøde, og at avdøde ikke var et tilfeldig offer. Vi går ikke ut med mer informasjon om de pågrepne før vi har fått avhørt dem, sier politiinspektøren.

Når det vil skje, er vanskelig å si. Per nå har norske myndigheter begynt prosessen med myndighetene i de to europeiske landene for å få returnert de pågrepne til Norge.

- Vi håper på å få gjennomført avhørt så snart som mulig, men det er for tidlig å svare på når det blir. Vi er godt fornøyd med samarbeidet med våre europeiske kolleger.

- Intens etterforskningsperiode

Av samme grunn kan ikke politiet gå ut med informasjon om hva de tror motivet for drapet var, hva dødsårsaken var, hvilken konkret relasjon de pågrepne har til offeret og hvilke spor og beviser som knytter de pågrepne til avdøde.

- I forrige uke var vi i intens etterforskningsperiode hvor vi bearbeidet mye informasjon som vi hentet inn uka før. Det har resultert i skjellig grunn til mistanke og pågripelsene, sier Metlid.

Politiet slo drapsalarm etter at en tobarnsfar (54) ble funnet død i sin egen leilighet på Hellerud i Oslo 15.juni.

Den avdøde mannen, som var norsk statsborger med tyrkisk bakgrunn, bodde alene. Politiet har tidligere uttalt til Dagbladet at de tror mannen ble drept der.

Politiet har opplysninger om at mannen ble sett utenfor boligen rundt klokka 12 torsdag samme dag, og har gått ut med adressen i håp om å få tips.

Like etter ble det kjent at mannens bil var forsvunnet, og at politiet etterlyste denne. 19. juni hadde bilen kommet til rette.

Saken oppdateres.