Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To menn pågrepet mistenkt for stort våpentyveri i Eidsvoll

To menn er pågrepet og siktet for innbruddet i en våpenbutikk på Dal i Eidsvoll i fjor sommer. Begge er tidligere straffedømt flere ganger.

INNBRUDD: To menn er pågrepet og siktet for innbruddet i en våpenbutikk på Dal i Eidsvoll i fjor sommer. Begge er tidligere straffedømt flere ganger.

 Foto: Politiet
INNBRUDD: To menn er pågrepet og siktet for innbruddet i en våpenbutikk på Dal i Eidsvoll i fjor sommer. Begge er tidligere straffedømt flere ganger. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innbruddet i våpenbutikken Børselars skjedde natt til 31. juli i fjor, og tyvene brukte en stasjonsvogn som rambukk for å torpedere forretningens inngangsparti. 20 våpen ble stjålet, og ifølge VG er minst to menn nå pågrepet og siktet for innbruddet.

Øst politidistrikt har ikke fastslått hva som var motivet bak våpentyveriet, men teoriene dreier seg om videresalg, eget bruk og at anslaget var et bestillingsverk.

- Jeg ønsker ikke å kommentere saken på det nåværende tidspunkt, sier politiadvokat Åsmund Yli.

Kjent fra Tveita-gjengen

En av de siktede er en mann i 50-årene som ifølge VGs opplysninger er straffedømt flere ganger for grove tyverier, vinningskriminalitet og heleri.

Han skal ha vært en kjent skikkelse i Tveita-gjengen på 1990-tallet. Den andre mannen er i 30-årene og tidligere dømt for blant annet grovt tyveri og kroppsskade.

Forsvareren til mannen i 50-årene ønsker ikke å kommentere saken, mens forsvareren til den medsiktede sier klienten ikke har tatt stilling til skyldspørsmålet.

Forbipasserende reagerte

Innbruddet skjedde ikke lenge etter midnatt natt til mandag 31. juli i fjor, men politiet fikk først melding i 6-tiden på morgenen fordi det aldri ble gitt noe alarmsignal til vaktsentralen. Årsaken var et tidligere bytte av mobilselskap som førte til at sim-kortet i alarmboksen aldri ble skiftet ut.

Det var en forbipasserende som reagerte på en bil som sto plantet med bakenden inn i våpenbutikken og varslet politiet.

Dagen etter innbruddet ble fluktbilen, en mørkegrå Audi A7, funnet.

- Det var en årvåken nabo som stussa på at denne bilen hadde stått der lenge uten å bli henta. Så ringte han inn til politiet som fikk bekrefta at den kan settes i sammenheng med våpentyveriet i går, sa lensmann i Eidsvoll, Espen Sandvold til Dagbladet den gang.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling