Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dødsfallene i Bergen:

To menn pågrepet og siktet for drap

To personer ble funnet døde i populært turområde. Mandag kveld ble to menn pågrepet for drap, men politiet utelukker ikke flere pågripelser.

TO FUNNET DØDE: Det er åpnet drapsetterforskning etter at en kvinne og en mann ble funnet død i Bergen mandag, opplyser politiet på en pressekonferanse. Bilder fra NRK Vis mer

SISTE: Ifølge VG ble de to som ble funnet drept, funnet under en presenning.

BERGEN / OSLO (Dagbladet): Tidligere mandag slo politiet i Bergen drapsalarm etter at to døde personer ble funnet i et turområde nær Osavatnet.

Det første liket, en kvinne, ble funnet rundt klokken 12.30 mandag ettermiddag. Ytterligere en død person, en mann, ble funnet nær tre timer senere.

Mandag kveld opplyser politiet at to personer er pågrepet i Bergen, siktet for drap eller medvirkning til drap.

De utelukker ikke flere pågripelser i løpet av kvelden og natta.

Formelt identifisert

Ved mørkets frambrudd mandag kveld har krimteknikere og etterforskere forlatt åstedet, som ligger øde til like ved et vann. Det har gjennom hele dagen vært hektisk aktivitet langs den smale og svingete veien som leder fram til Gullfjellet en halvtimes kjøretur utenfor Bergen sentrum.

Det var i dette turområdet de to avdøde ble funnet mandag ettermiddag.

Politiet har formelt identifisert de to avdøde, som de tidligere mandag kveld mente dreide seg om en 29 år gammel kvinne og en mann i 40-åra.

Begge er norske statsborgere.

Den avdøde kvinnen og mannen er blitt fraktet ut fra stedet og til Gades Institutt, der de skal obduseres.

Seint mandag kveld og natt til tirsdag opprettholdes sperringene på stedet, der en enslig politibil holder vakt.

På pressekonferansen opplyste politiet at arbeidet med å informere de avdødes pårørende, fortsatt pågår.

Begge er kjenninger av politiet fra tidligere.

DØDE: En død kvinne og mann ble funnet ved Osavatnet ved Gullfjellvegen. Politiet har nå stengt av veien noen kilometer høyere oppe enn før idag. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
DØDE: En død kvinne og mann ble funnet ved Osavatnet ved Gullfjellvegen. Politiet har nå stengt av veien noen kilometer høyere oppe enn før idag. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer

Blodige gjenstander

Den avdøde kvinnen og mannen ble funnet etter at turgåere like før klokka 12.00 mandag formiddag varslet politiet om et uvanlig funn.

– Flere av gjenstandene turgåerne fant var blodige, sa politiinspektør Salvesen under pressekonferansen.

Politiet sendte en patrulje til stedet, som like etter gjorde funn av en død kvinne blant gjenstandene i terrenget ved Gullfjellsvegen.

Åstedet ble sperret av og kriminalteknikere sendt til stedet.

– Da kriminalteknikere kom til stedet og startet sine etterforskninger gjorde de funn av nok en død person. En mann, sier Salvesen.

Kripos er anmodet om å bistå med etterforskningsledelse og taktisk etterforskning.

ETTERFORSKES SOM DRAP: Politiadvokat Inger-Lise Høyland og politiinspektør Tore Salvesen på pressekonferansen mandag, etter at to personer ble funnet døde i terrenget ved Gullfjellsvegen, i nærheten av Osavatnet.
ETTERFORSKES SOM DRAP: Politiadvokat Inger-Lise Høyland og politiinspektør Tore Salvesen på pressekonferansen mandag, etter at to personer ble funnet døde i terrenget ved Gullfjellsvegen, i nærheten av Osavatnet. Vis mer