To menn pågrepet og siktet for frihetsberøvelse

En 14 år gammel gutt forsvant i en bil mens foreldrene var i en forretning, ifølge politiet. Han er nå gjenforent med sine foreldre.

PÅGREPET: To menn er siktet for firihetsberøvelse av en gutt på 14 år. Saken etterforskes nå i sammenheng med andre alvorlige hendelser i Oslo-området, ifølge politiet. Foto: Alexander Jansen / DRM24
PÅGREPET: To menn er siktet for firihetsberøvelse av en gutt på 14 år. Saken etterforskes nå i sammenheng med andre alvorlige hendelser i Oslo-området, ifølge politiet. Foto: Alexander Jansen / DRM24Vis mer

Politiet pågrep rundt klokka 16.45 to menn i 30-åra i en bil ved Tranby utenfor Drammen. I bilen befant også en 14 år gammel gutt fra Drammen-området seg.

Disse mennene er nå siktet for frihetsberøvelse av gutten, skriver Sør-Øst politidistrikt i en pressemelding.

Det skal ha vært en Volvo som ble stjålet, skrev politiet på Twitter på det tidspunktet.

Forsvant utenfor en forretning

Gutten ble meldt savnet rundt klokka 12 etter å ha forsvunnet utenfor et forretningslokale ved Bragerhagen. Han satt inne i bilen mens en av de foresatte var inne i forretningen, opplyser politiadvokat Cecilie Reinskau Svorstøl overfor Dagbladet.

– Da den ene forelderen kom ut var både bil og gutt borte, sier Svorstøl.

VOLVO: Bilen med gutten skal ha blitt funnet etter at politiet mottok et tips. Foto: Alexander Jansen / DRM24
VOLVO: Bilen med gutten skal ha blitt funnet etter at politiet mottok et tips. Foto: Alexander Jansen / DRM24 Vis mer

Politiet skal ha fått inn tips om at bilen ble observert i Oslo-området, og de satte dermed inn flere patruljer før bilen ble observert igjen i Sør-Øst sitt politidistrikt hvor bilen ble funnet og gutten ble gjenforent med sine foreldre på politistasjonen.

Guttens foresatte meldte ham savnet like før klokka 12 tirsdag. På dette tidspunktet var han i en bil i Drammen. Denne bilen var også borte, og ble etterlyst. Politiet stanset bilen ved Tranby.

– Det viktigste for oss er å klargjøre hvor de har vært i disse timene fra han ble borte klokka 12 til han ble funnet 16.45. Ingen er avhørt ennå, det blir trolig ikke før i morgen, sier politiadvokaten.

Ifølge Drammens Tidende skal gutten ha vært alene i bilen.

Etterforsker sammenheng

Det kan være snakk om et biltyveri som gikk galt, ifølge Svorstøl. Hun understreker at politiet ser på dette som en veldig alvorlig hendelse.

- Denne gutten er jo bare 14 år så det må tilrettelegges barneavhør før vi kan si noe mer. Han framstår som et helt tilfeldig offer. Gutten er i god behold fysisk, men riktignok preget av hendelsen, sier Svorstøl.

Mennene skal begge være kjent av politiet fra tidligere, der den ene også er domfelt, skriver Drammens Tidende.

Etter det NRK erfarer skal én av mennene ha vært internt etterlyst av politiet, mistenkt for en annen bilkapring i området.

Svorstøl bekrefter overfor NRK at én av mennene var internt etterlyst, men ønsker ikke å gi ytterligere opplysninger.

Politiadvokaten opplyser om at de nå etterforsker denne saken i sammenheng med flere alvorlige hendelser som skal ha skjedd i Oslo-området.

De kan ikke si noe mer om dette av hensyn til etterforskning, men ser ikke bort ifra at siktelsen kan utvides.

Jaget bilen på E18

Lørdag kveld opplyste politiet i Sørøst at en person ble truet til å gi fra seg bilen sin på Gulskogen i Buskerud.

Operasjonsleder Magne Olsvoll i Oslo-politiet sier de foreløpig ikke kjenner til hvilke hendelser mennene skal ha vært knyttet til i Oslo.

– Vi fikk først melding om denne bilen klokka 16.24 fra Sør-Øst politidistrikt. De hadde opplysning om at det skulle være sett en bil på en bensinstasjon i Bærum med en antatt mindreårig sjåfør, sier han til Dagbladet.

Olsvoll forteller at de minutter seinere mottok en ny melding om bilen som da skal ha befunnet seg på E18 mellom Holmen og Asker, retning Drammen.

– Vi fikk beskjed om en bil som kjørte fort og som kjørte forbi i krabbefelt. denne matchet bilnummeret med den fra bensinstasjonen i Bærum og vi sendte da ut en patrulje for å følge bilen, sier han.

Han sier de aldri fikk befatning med bilen før den ble stoppet av en patrulje fra Sør-Øst politidistrikt.

Olsvoll viser til distriktet i Sør-Øst for spørsmål om den umiddelbare etterforskningen.