To menn siktet etter voldsom brann i Bergen

Hadde status som vitner, men ble så siktet for brannen.

SIKTET: Etter at de først hadde status som vitner er to menn nå siktet etter denne brannen i Bergen. Foto: Øyvind Stakland
SIKTET: Etter at de først hadde status som vitner er to menn nå siktet etter denne brannen i Bergen. Foto: Øyvind StaklandVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To personer er siktet etter den voldsomme brannen i et bolighus sør for Bergen sentrum mandag.

De to mennene, som hører til i huset, ble brakt inn etter brannen fordi politiet ønsket å få svar på hvorfor det begynte å brenne i huset.

- De hadde status som vitner, men er nå siktet. De er satt i fengsel, og der blir de sittende til i morgen, sier jourhavende jurist Laila Skeide i Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende.

De to siktede er i 30-årene og vil bli avhørt i løpet av tirsdag. Ifølge avisen har brannvesenet rykket ut til den sammen adressen en rekke ganger tidligere.

Ingen personer ble funnet i bygningen, og brannvesenet hadde kontroll over brannen ved 20-tiden mandag kveld. Etterslukking foregår utover natten.

Brannen i bolighuset i Løbergsveien spredde seg til takkonstruksjonen på nabohuset, og på Twitter oppfordret politiet naboene om å holde vinduer lukket og ventilasjon stengt.

Én person har vært inne til sjekk for røykskader, men ifølge operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt går det fint med vedkommende.

Tidligere mandag ettermiddag begynte det å brenne i takkonstruksjonen i et kontor i Bontelabo i Bergen sentrum.

- Brannen er meldt slukket og avsluttet klokken 18.00, opplyser Wallestad.

(NTB)