To menn siktet for antisemittisk drap på jødisk kvinne i Frankrike

En av dem er kvinnens nabo.

DREPTE: Mireille Knoll (85). På inngangsdøra hennes er det fullt av hjerter og et bilde av den drepte kvinnen. Foto: Christophe Ena / AP / NTB Scanpix
DREPTE: Mireille Knoll (85). På inngangsdøra hennes er det fullt av hjerter og et bilde av den drepte kvinnen. Foto: Christophe Ena / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To menn i 20-årene er siktet for å ha drept en 85-årig jødisk kvinne i Frankrike. En av dem er kvinnens nabo, og drapet betegnes som en antisemittisk handling.

85 år gamle Mireille Knoll ble funnet i leiligheten sin av brannmannskaper som kom for å slukke en brann som hadde brutt ut. Knoll var død da hun ble funnet, og obduksjonen av kvinnen viste da at hun hadde blitt knivstukket flere ganger, før leiligheten ble satt fyr på.

En av de siktede, en mann i 20-årene, var kvinnens nabo, og de to kjente hverandre godt. Ifølge kvinnens sønn hadde mannen besøkt henne tidligere på dagen. Mannen er tidligere dømt for voldtekt og seksualforbrytelser, ifølge en politikilde.

Den andre siktede, en 21-årig mann, er tidligere domfelt for voldelige ran. Han var i leilighetskomplekset samme dag som kvinnen døde, og den andre siktede oppga navnet hans til politiet, ifølge kilden.

Knoll unngikk nazistenes jødeforfølgelse under andre verdenskrig ved å flykte til Portugal sammen med sin mor i 1942, da hun var ti år gammel. Etter krigen returnerte hun til Paris.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer