To menn siktet for drap i Bergen

Kvinne funnet død i bygård.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var huseieren som fant kvinnen i en leilighet i en bygård i Nye Sandviksveien 33 i Bergen. Politiet fikk melding om funnet klokka 12.47 torsdag ettermiddag. 

- Vi betegner dødsfallet som mistenkelig, sier operasjonsleder Sven Johanessen ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no.

En stund etter funnet av kvinnen ble en 48 år gammel mann pågrepet. Klokka 19.50 i kveld gikk politiet til pågripelse igjen, denne gang ble en 43 år gammel mann arrestert i Bergen sentrum.

Vi har pågrepet og siktet to menn for drap, sier politioverbetjent Tove Lian Mathiesen ved Voldsavsnittet i Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no. 

Politiet holder kortene tett til brystet, og de vil ikke kommentere hva som ledet til siktelsene.

- Det var opplysninger politiet sitter på som gjorde at vi gikk til pågripelse, sier Lian Mathiesen.

Ikke avhørt

Begge de pågrepne er foreløpig siktet for forsettlig drap. Det er på det rene at de to kjenner hverandre, og politiet har også opplysninger som tilsier at i alle fall én av dem kjente den døde kvinnen.

Begge mennene betegnes som gamle bekjente av politiet.

- De tilhører et rusbelastet miljø og de er domfelt flere ganger tidligere, sier politioverbetjent Lian Mathiesen til Dagbladet.no.

Mennene er foreløpig ikke avhørt.

Kjenner ikke dødsårsak

Dagbladet.no fikk tidligere i kveld opplyst at avdøde trolig var i midten av 50-åra. Kvinnen er imidlertid ikke obdusert eller formelt identifisert ennå, og Lian Mathiesen vil ikke anslå kvinnens alder til annet enn «over 30 år». 

Politiet vil heller ikke kommentere mulig dødsårsak eller om kvinnen var påført synlige skader, inntil de har en rapport fra rettsmedisinerne ved Gades institutt i Bergen.

Politiets kriminalteknikere har gjennomført undersøkelser i leiligheten der kvinnen ble funnet. Det foretas nå avhør av vitner.

FUNNET DØD: Kvinnen ble funnet i denne bygården i Bergen. MMS-foto: TOR ERIK MATHIESEN