Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To menn siktet for drapet i Krokstadelva

Varetektsfengslet i fire uker, siktet for å ha drept en mann i 30-årene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De to mennene i 30-årene ble først siktet for falsk forklaring, men politiet har nå endret siktelsen til å gjelde forsettlig drap.

- De ble pågrepet tirsdag, siktet for falsk forklaring. Avhørene førte til at siktelsen ble utvidet til forsettlig drap, sier politiadvokat Hans Egil Seljordslia til Dagbladet.no.

Belastet miljø

Drapsofferet var en mann i 30-årene fra Nedre Eiker. Han ble funnet drept i en leilighet i Krokstadelva 10. oktober, som tilhørte en bekjent.

- De to siktede og drapsofferet tilhørte alle det samme miljøet, som er et belastet miljø, sier Seljorsdlia.

I ettermiddag ble de to mennene varetektfengslet i fire uker med brev og besøksforbud. De erkjenner ikke straffskyld og tok betenkningstid på fengslingsvedtaket.

Nedre Eiker lensmannskontor opplyser at de har hatt bistand av Kripos i etterforskingen. Det er også beslaglagt et skytevåpen, som kan være drapsvåpenet.

- Våpenet er sendt til undersøkelse hos Kripos, og vi avventer svar fra dem, sier Seljordslia.

ÅSTEDET: 10. oktober ble mannen funnet død i dette huset i Krokstadelva. Politiet betegnet raskt dødsfallet som mistenkelig. Foto: Scanpix
ÅSTEDET: 10. oktober ble mannen funnet død i dette huset i Krokstadelva. Politiet betegnet raskt dødsfallet som mistenkelig. Foto: Scanpix Vis mer

Uklart motiv

Han opplyser at omstendighetene rundt drapet ikke er klare, og at politiet så langt ikke kjenner til noe motiv.

– Av hensyn til den videre etterforskningen og muligheten for bevisforspillelse har vi ikke mer å si om dette nå, sier Seljordslia.

Den drepte mannen skulle 20. oktober møte i retten, tiltalt for besittelse av rundt to kilo hasj som ble beslaglagt for rundt tre år siden. Seljordslia opplyser til NTB at det ikke er noen sammenheng mellom denne saken og pågripelsen av de to mennene som i dag ble varetektsfengslet.