To menn siktet for drapet

STAVANGER (Dagbladet.no): To menn på 27 og 46 år er siktet for drapet på Morten Johnsen (24) i Stavanger. Vitneobservasjoner og funn hjemme hos 46-åringen førte til pågripelsen av de to.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siktede er 27 og 46 år gamle og er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til samme. De blir framstilt for varetektsfengsling i morgen.

Den eldste av de to kameratene var inne til avhør i går, men ble ikke anholdt.

Samtidig innbrakte politiet 27-åringen for skadeverk. Videre etterforsking og avhør førte til dagens siktelser.

- Det er en kombinasjon av tekniske funn på drapsåstedet og i 46-åringens bopel, samt vitneobservasjoner, som har ført til pågripelsen, forteller politiadvokat Olav Veggeberg til NTB.

Sier han er uskyldig

27-åringen hevder han er uskyldig i både ødeleggelsene og drapet.

Det forteller hans forsvarer, advokat Bjarne Birger Bastiansen til NTB.

Onsdag ettermiddag ble 27-åringen pågrepet av politiet i en væpnet aksjon på Hinna i Stavanger og siktet for skadeverk på leiligheten til avdøde. Tumultene skal ha oppstått kvelden før Johnsen tirsdag ettermiddag ble funnet drept i et kjellerlokale som han var i ferd med å gjøre om til et galleri. Der hadde avdøde planlagt å stille ut malerier av egen produksjon.

Drapsvåpen

- Min klient nekter for å ha utført skadeverket. Han nekter også for å ha noe som helst med drapet å gjøre, sier Bastiansen.

Politiet vurderte torsdag ettermiddag om siktede skal framstilles for varetektsfengsling. Vedkommende er kjent av politiet fra før og skal ha tilhørighet i et kriminelt narkotikamiljø i Stavanger-området.

Advokaten bekrefter overfor NTB at de to skal ha vært venner. Begge de to siktede skal ha kjent avdøde.

Den 24 år gamle kunstmaleren Morten Johnsen ble drept med minst et skudd mot hodet en gang mellom klokken 16 og 17 tirsdag ettermiddag. Politiet har funnet en tomhylse like ved inngangsdøren, men drapsvåpenet er foreløpig ikke funnet - til tross for en storstilt leteaksjon.

På frifot

Drapet på Johnsen er det andre som har skaket opp innbyggerne i Stavanger-området på to dager. Natt til søndag ble drosjesjåføren Taher Hamidi (37) drept da han fikk strupen skåret over med kniv.

Bilen med liket i ble funnet på en parkeringsplass på Forus søndag morgen, men politiet har foreløpig ingen personer de konkret mistenker i saken. Mye tyder imidlertid på at Hamidi kan ha blitt offer for en hevnaksjon fra noen i det kurdiske miljøet i Stavanger-området. Dette miljøet var han en selv en del av og ved minst ett tilfelle skal han ha tatt loven i egne hender banket opp en person i det samme miljøet.

TO SIKTET: Morten Johnsen (24) ble drept med minst ett skudd mot hodet. Her bæres han ut fra åstedet. I dag ble to menn siktet for drapet.