Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To menn siktet for parteringsdrap

Mannen som ble funnet død i Oslo sentrum i natt bar preg av grov lemlestelse. To personer er siktet for drap.

FUNNET DØD: Levningene etter den døde personen skal ha blitt funnet i flere leiligheter i den kommunale bygården i Schandorffs gate 4, som drives av Kirkens bymisjon. Foto: Øystein Norum Monsen
FUNNET DØD: Levningene etter den døde personen skal ha blitt funnet i flere leiligheter i den kommunale bygården i Schandorffs gate 4, som drives av Kirkens bymisjon. Foto: Øystein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På en pressekonferanse bekrefter politiet at liket som ble funnet i går kveld i Schandorffsgate 4 i Oslo var utsatt for lemlestelse. Politiet fikk klokka 18.30 i går et tips om at det var et lik i hybelhuset.

Dagbladet fikk tidlig opplysninger om at liket var partert, og at levningene skulle finnes fordelt på flere steder. Hodet og beina skal ha vært fjernet fra liket.

- Grov lemlestelse - Den døde bar preg av å være utsatt for grov lemlestelse. Drapet fant sted noe tilbake i tid, og den døde obduseres i dag, sier Hanne Kristin Rohde i politiet.

Liket skal ha ligget i huset i flere uker. Politiet vil ikke utelukke om flere har visst om at det lå et lik der. På spørsmål svarer Rohde at det var et «ille tilredt lik».

- Beboerne har brukt røkelse for å dempe liklukten, sier en kilde til Dagbladet.

Politiets teknikere arbeider fortsatt i hybelhuset. Politiet avventer tidfesting av drapet og dødsårsak til obduksjonen er klar.

To siktet for drap To personer er siktet for drap i saken. Det er to menn født i henholdsvis 1973 og 1979.

- To personer er foreløpig siktet for forsettlig drap. De ble siktet etter en vurdering av politiadvokaten i natt. Begge vil bli avhørt, vi vil ta løpende stilling til deres rolle i saken, sier Rohde.

Begge de siktede skal ha tilhørighet til rusmiljøet.

Avdøde skal ikke ha vært beboer i huset.

Bygården eies av Kirkens Bymisjon Bygården der liket ble funnet eies av Oslo kommune. Det er Kirkens Bymisjon som driver stedet, som huser rusmisbrukere.

Boligen er ikke et behandlingssted, men et botilbud for folk med rusproblemer og psykiske problemer.

Krikens Bymisjon har et kontor i første etasje, men inspiserer ikke beboernes rom med mindre de blir invitert inn selv.

- Våre ansatte tar seg ikke inn i leilighetene på egen hånd. Derfor er det ikke unaturlig om våre sosialkontakter ikke har oppdaget at det har vært en død person i en av leilighetene, sier informasjonssjef Per Frogner i Kirkens Bymisjon.

Han understreker at Kirkens Bymisjon nå prøver å hjelpe sine ansatte og leieboere etter det tragiske som har skjedd.

Lavterskeltilbudet til rusmisbrukerne som bor i Schandorffsgate har fått mye oppmerksomhet. I 2008 ble bydel St. Hanshaugen premiert i  verdensomfattende hjemløshetsprisen World Habitat Awards for sitt arbeid.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!