To menn siktet for voldtekt i Bergen

Én varetektsfengslet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To 20 år gamle menn er siktet for å ha voldtatt en kvinne i Bergen natt til torsdag denne uken. Lørdag ble én av dem varetektsfengslet.

Politiet ville at begge skulle varetektsfengsles i fire uker, hvorav én uke i isolasjon og med besøksforbud. Begrunnelsen var fare for bevisforspillelse og unndragelsesfare, men Bergen tingrett avviste fengslingskravet for én av dem, skriver Bergens Tidende.

Aktor anket denne kjennelsen, og den ble gitt såkalt oppsettende virkning, noe som innebærer at mannen må sitte i fengsel inntil lagmannsretten har behandlet anken.

- Mennene er siktet for voldtekt av en kvinne i en leilighet i Bergen, sier politiadvokat Eli Valheim i Vest politidistrikt.

Kvinnen som skal ha blitt utsatt for voldtekten, er i 30-årene. Hun skal ikke ha kjent til de to siktede mennene fra tidligere. Ifølge politiet skal det dreie seg om to separate sovevoldtekter der kvinnen ikke var i stand til å motsette seg handlingene.

Ingen av de siktede erkjente straffskyld, og begge mener at sexen var frivillig. De skal ha drukket øl og røykt hasj i leiligheten den kvelden hendelsen skal ha funnet sted.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer