PÅGREPET: To menn ble pågrepet i Horten i natt. De er siktet for voldtektsforsøk. Foto: Tipser
PÅGREPET: To menn ble pågrepet i Horten i natt. De er siktet for voldtektsforsøk. Foto: TipserVis mer

To menn siktet for voldtektsforsøk i Horten - skal ha holdt kvinne (22) innesperret

Kvinne ringte selv politiet.

Politiet pågrep i natt to menn bosatt i Horten.

De er siktet for forsøk på voldtekt mot en 22 år gammel kvinne kvinne. Avhør av de to vil skje i løpet av dagen, melder politiet.

Pågripelsen skjedde 03.36 i en bolig i Vestfold-byen.

Politiet opplyser at det var kvinnen selv som ringte politiet.

- Politiet fikk en oppringning fra fornærmede. Patruljen rykket ut til stedet. Det var forhold på stedet som førte til pågripelse av to menn, sier politiadvokat Andreas Baklie Haugen til Dagbladet.

- Holdt innesperret

En mann er siktet for voldtektsforsøk, den andre for medvirkning til voldtektsforsøk. Fornærmede er en 22 år gammel kvinne.

- Hun skal ha blitt holdt innesperret i den leiligheten. Det er uklart hvor lenge det skal ha pågått, sier politiadvokaten.

Politiet har heller ikke helt oversikt over hvilken rolle de to mennene hadde. Det gjenstår fortsatt en rekke avhørt.

Han vil ikke gå inn på alder eller nasjonalitet på de siktede.

- De er eldre enn fornærmede. Jeg er ikke kjent med om det var noen relasjon mellom kvinnen og mennene, sier han.

Gjennomgår leiligheten

Politiet gikk tirsdag gjennom leiligheten. Politiadvokat Renate Tveite sier til Dagbladet klokka 19 tirsdag kveld at boligen er plombert og at politiet jobber med tekniske og taktiske undersøkelser.

- Status er at de to i saken fremdeles er siktet og sitter fengslet. Det er foreløpig ikke tatt stilling til om de skal framstilles for varetektsfengsling, sier Tveite.

Samtidig jobber politiet med å få gjennomført avhør av de siktede. Det vil også bli gjennomført oppfølgingsavhør av kvinnen som varslet om hendelsen.

Dagbladet har også snakket med en av naboene til åstedet. Vedkommende forteller om mye støy natt til tirsdag.

- Jeg våknet rundt 03.30 av noe bråk og skjønte ikke hvor det kom fra. Jeg sto opp og så to politibiler i gata. De sto og banket hardt på døra til en leilighet, og kom seg etter hvert inn. Jeg skjønte ikke at det hadde skjedd noe alvorlig før jeg så politiet. Det ble etter hvert pågripelse og jeg fikk beskjed om at politiet ville anmelde saken, sier naboen til Dagbladet.