To menn skutt på åpen gate i Norrköping

To menn alvorlig skadet etter at de ble skutt på åpen gate i Norrköping i Sverige lørdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av mennene er livstruende skadd, melder Expressen. De to mennene, på 33 og 35 år, ble begge fraktet til sykehuset med alvorlige skader.

- Jeg så mannen ligge 30 meter foran meg, sier et vitne til den svenske avisen.

Den ene mannen ble truffet i magen, mens den andre ble truffet i armen. Det er 35-åringen som er livstruende skadd, i følge NTB.

Alvorlig skadd
- Skuddet traff den ene mannen i brystet, og begge er alvorlig skadet, sier Helena Persson, indre befal i Norrköping, til Norrköpings Tidningar.

I følge sykehuset er begge mennene fra Norrköping, og de har i natt gjennomgått akutte operasjoner ved Vrinnevisjukhuset.

Politiet fikk melding om skytingen klokken 19.24 i går kveld, og både politiet og ambulanse rykket ut til St. Persgatan i Norrköping.

- Det er ingen indikasjoner på at dette var gjengrelatert, sier politiets pressetalsmann Joakim Stenmann til NTB. I følge han er ingen av mennene tidligere kjenninger av politiet.

Søker med hunder
Politiet søker etter gjerningsmannen med hunder, samt vitneavhør og tekniske undersøkelser på stedet, i følge Expressen. Øyevitner så to menn i 40-årsalderen løpe bort fra stedet, og politiet opplyser at de jakter på en eller flere gjerningsmenn.

- Vi jakter en eller flere gjerningsmenn, sier Gunilla Broman ved politiet i Norrköping til Expressen.

Etter skuddavfyringen lå en man på fortauet på St. Persgatan, mens en annen lå med føttene stikkende ut fra døren til et solarium. Det oppgir en mann som bor i nærheten og delvis ble vitne til hendelsen. Han hørte tre skudd bli avfyrt, oppgir nyhetsbyrået TT.