To menn skutt ved Lier

To menn ble skutt i en leilighet på Tranby i Lier utenfor Drammen. Tre personer har meldt seg etter skytingen, og avhøres nå av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av de to mennene ble alvorlig skadd, og er brakt til Ullevål sykehus, får Dagbladet.no opplyst fra politiet. Den andre mannen er mindre skadd og ligger på Buskerud sentralsykehus i Drammen.

- Kjente hverandre

Politiet fikk melding om skytinga klokka 15.30 i ettermiddag. Noen timer seinere meldte tre personer seg frivillig til politiet.

- Personene har fått status som mistenkt og skal avhøres nå. De er av utenlandsk opprinnelse og har vært i en bil i nærheten, forteller jourhavende politiadjutant ved Drammen politidistrikt, Monica Hanø, til Dagbladet.no.

En av de tre mistenkte skal ha gått inn i leiligheten, hvorpå det har oppstått en skuddveksling, melder NTB.

- Den tre personene skal ha kjennskap til den ene som er skutt. Hva som er bakgrunnen for skytinga vet vi ikke ennå, sier Hanø til Dagbladet.no.

Skutt i ryggen

Politiet fikk meldingen om skuddvekslingene klokka 15.30. Store bevæpnede styrker er på åstedet og har sikret leiligheten.

- Den ene er skutt i ryggen, mens den andre er skutt i hånda. Vi vet ikke hvor mange skudd som ble avfyrt, men regner med at det var to, forteller politibetjent ved Drammen politistasjon, Jan Hagen, til Dagbladet.no.

Nødmelding

Klokka 15.30 ble politiet oppringt fra leiligheten på Tranby i Lier, rundt en mil nord for Drammen.

- Vi fikk en nødmelding fra leiligheten om at en person var skutt, forteller Hagen.

Gjerningsmennene var forsvunnet da politiet ankom leiligheten. Bopelen er er en del av et rekkehus. Politiet er usikre på om de to skadde personene bor i leiligheten.

Politiet antar at det dreier seg om flere gjerningsmenn, får Dagbladet.no opplyst. De vet foreløpig ikke hvilken type våpen som ble brukt. Ei heller årsaken til skytinga.

- Foreløpig har vi ikke oversikt over hva som har skjedd. Men vi har sikret åstedet, og vil etterhvert sende ut en intern etterlysning, forteller Hagen.

Politiet vil også avhøre de to personene som ble skutt.

Familie

Ifølge Drammens Tidende bor det en familie på fem i leiligheten, og det var trolig far og sønn som ble skadet, men politiet kan ikke bekrefte disse opplysningene.

Den angivelige faren, som er i 40-årene, ble sendt til Ullevål sykehus med alvorlige skader i bryst og buk, men tilstanden er stabil, får NTB opplyst ved Ullevål sykehus. Mannen skal opereres i kveld.

Sønnen, som er 19 år, tok seg vekk fra leiligheten på egen hånd i bil, og ble tatt hånd om ved Kjellstadbommen og kjørt til Buskerud sentralsykehus i Drammen, skriver Drammens Tidende.

<B>SKUTT I LEILIGHET:</B> To menn ble skutt i en leilighet på Tranby i Lier utenfor Drammen i ettermiddag.
<B>DRO TIL POLITIET:</B> Tre personer meldte seg etter skytingen. De avhøres nå av politiet. Omstendighetene rundt skyteepisoden er foreløpig noe uklare.