STEINING FOREGÅR FORTSATT I IRAN: Her er president Mahmoud Ahmadinejad på besøk i Mashad ved en tidligere anledning. To menn er nå steinet til døde i byen, til tross for myndighetenes påstander om at slikt ikke lenger foregår. Foto: REUTERS/Scanpix
STEINING FOREGÅR FORTSATT I IRAN: Her er president Mahmoud Ahmadinejad på besøk i Mashad ved en tidligere anledning. To menn er nå steinet til døde i byen, til tross for myndighetenes påstander om at slikt ikke lenger foregår. Foto: REUTERS/ScanpixVis mer

To menn steinet til døde

Tredjemann slapp unna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn ble steinet til døde i Iran 2. juledag, ifølge en iransk menneskerettighetsgruppe. Steiningen skjedde utenfor byen Mashad i det nordøstlige Iran.

I utgangspunktet skulle tre menn steines til døde. Men den tredje klarte å komme seg opp av hullet i bakken som han var plassert i, og i henhold til iransk lov skulle han da ikke lenger steines, opplyser forsker og menneskerettighets-aktivist Mahmood Amiry-Moghaddam til NTB.

Iranske myndigheter har flere ganger hevdet at steining som straff ikke lenger utføres, men steining er likevel skjedd flere ganger de siste årene.

En mann ved navn Jafar Kiyani ble steinet i Takestan i juli 2007, og steiningen fikk stor internasjonal oppmerksomhet. En mann og en kvinne ble steinet til døde i Mashad i mai 2006. (NTB)