To menn tatt etter skuddrama

Politiet har pågrepet to menn etter et skuddrama på Grünerløkka i Oslo i går kveld hvor to unge menn ble lettere skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to ble pågrepet uten dramatikk henholdsvis klokken 21 og 22 søndag kveld. Den ene ble pågrepet i Oslo sentrum, den andre i sitt hjem, opplyser politiet. De to er født i henholdsvis 1965 og 1977 og er av utenlandsk opprinnelse. De vil bli avhørt av politiet i formiddag.

De fire mennene som satt i bilen som ble angrepet i Korsgata i går kveld, ble ikke truffet av skudd.

To av dem fikk imidlertid lettere stikkskader etter at de ble offer for spark, slag og knivstikk, opplyser operasjonsleder Hilde Walsø i Oslo politidistrikt.

Flere typer våpen

De skadde har forklart at de ble presset til siden av en maxitaxi med 15-20 personer i da de kom kjørende ned Korsgata. Personene angrep med ulike typer våpen, opplyser politiet i Oslo.

De to som ble skadd klarte å komme seg bort fra stedet og inn i en sidegate. Der ble de ifølge politiet funnet av en privatperson som kjørte dem til Oslo Legevakt.

En av de skadde ble kjørt videre til Ullevål sykehus.

Flere forsvunnet

Vitner har fortalt at flere av gjerningsmennene stakk av fra stedet, muligens i en eller flere drosjer.

Flere vitner har også fortalt at det ble avfyrt skudd mot bilen de fire personene kjørte, en mørk Volkswagen Golf. Bilen hadde synlige kulehull.

Leiligheten til Kjersti Garlid (22) og Anette Tveitan (21) deler, ligger i første etasje, bare få meter fra stedet der voldsepisoden skjedde.

Så ikke skadde

- Vi hørte to eller tre skudd, og da sprang vi til vinduet som vender ut mot gata. Det sto en person ved siden av Golfen, og noen skjøt på ham, men han dukket og stakk av fra stedet. Det virket ikke som om han ble skadd, sier Kjersti Garlid.

Ingen av jentene så at noen ble skadd. Det er ikke første gang de opplever skudd i Korsgata.

- Vi har hørt skudd her før. Etter det vi har hørt, har det vært en del narkotikahandel her før, men det skal ha blitt bedre nå. I alle fall er det litt skummelt å ha soverommet sitt ut mot gata når slikt som dette skjer, mener Anette Tveitan.

(NTB)