To menn tatt for planlagt terror mot Jyllands-Posten

Etter at avisa trykket Muhammed-karikaturer.

HYPERKONTROVERSIELL: Den danske avistegneren Kurt Westergaard i morgenavisen Jyllands-Posten, som står bak karikaturene av profeten Muhammed. 
Foto: Preben Hupfeld / SCANPIX DANMARK
HYPERKONTROVERSIELL: Den danske avistegneren Kurt Westergaard i morgenavisen Jyllands-Posten, som står bak karikaturene av profeten Muhammed. Foto: Preben Hupfeld / SCANPIX DANMARK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): To menn fra Chicago-området er pågrepet, siktet for å ha planlagt et terroranslag mot den danske avisa Jyllands-Posten. Det melder NTB, danske Ritzau og nyhetsnettstedet Chicago Breaking News i dag.

Mennene det er snakk om er 49-årige David Coleman Headley og Tahawwur Hussain Rana, som er 48 år gammel.

Bakgrunnen for planene skal være at avisa trykket de svært kontroversielle karikaturtegningene av profeten Muhammed.

Headley er amerikansk statsborger, og er siktet for å ha planlagt et terrorangrep - herunder planlegging av drap utenfor USAs grenser.

Var på kontoretRana er kanadier, og er siktet for å ha skaffet til veie utstyr til anslaget. Ved siden av Headley skal tre andre menn være involvert i planene.

I kommunikasjon som ble avlyttet fra FBI kalte de antatte terroristene planene i Danmark for «Mikke Mus-prosjektet» og «Det nordlige prosjektet».

En av de to tiltalte skal ifølge siktelsen ha besøkt to av Jyllands-Postens kontorer - i Århus og København.

Under besøkene sa han at han var fra et immigrasjonsselskap Rana drev. seinest i juli. I Danmark gjorde han blant annet detaljerte videopptak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.