To menn tatt i voldtekts-sak

LIER (Dagbladet.no): I 15-tida fant politiet bilen som var ettersøkt etter at en ung kvinne skal ha blitt voldtatt av to litauere i dag tidlig. To menn ble innbragt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha jaktet på bilen i hele dag, fant politiet den på bensinstasjonen ved den gamle Lierbommen i 15-tida. To menn i 20-årene ble påsatt håndjern og fraktet bort i to politibiler.

- Mennene var ved gjerningsstedet, og vi ønsker å undersøke om de er involvert i saken, sier jourhavende Dag Lyngås ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Foreløpig har de status som innbrakt og ikke pågrepet - fordi politiet ikke har sterk nok grunn til å mistenke dem for voldtekten. Avhørene vil avgjøre deres videre status i saken. Politiet understreker at de ikke vet om mennene har noe med den påståtte voldtekten å gjøre, og de velger foreløpig å være sparsomme med opplysninger.

- Jeg vil ikke si hvilket land mennene er fra, sier Lyngås til Dagbladet.no.

Klokka 09.20 i dag morges ringte en oslokvinne i slutten av 20-årene politiets nødnummer. Hun hevdet at hun hadde blitt voldtatt av to litauiske menn.

- Vi etterlyser en hvit, eldre folkevogn med kjennetegn JCK eller LCK, sa operasjonsleder Embret Arntsen ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Kvinnen fortalte politiet at hun satt på med de to mennene i bilen, men hvor de skulle eller hvorfor hun kjørte med dem er foreløpig ikke kjent.

Idet kvinnen snakket med politiet på telefonen, kom en politibil tilfeldigvis forbi der hun sto ved Ringerikesveien i Tranby i Lier utenfor Oslo. Hun ble tatt hånd om av politiet, og det blir nå foretatt tekniske undersøkelser på stedet. I dag har hun vært til rutinemessige undersøkelser.