Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tiltalt for grov vold:

To menn tiltalt etter to brutale angrep i Bergen: - Volden er grov og voldsutøvelsen er grenseløs

To menn i begynnelsen av 20-åra er tiltalt etter to grove voldshendelser på Laksevåg i Bergen. 

GROV VOLD: En 24 år gammel mann er tiltalt for grov vold etter at han slo en annen ung mann bevisstløs i en bakgård i Kringsjåveien på Laksevåg. Foto: Politiet
GROV VOLD: En 24 år gammel mann er tiltalt for grov vold etter at han slo en annen ung mann bevisstløs i en bakgård i Kringsjåveien på Laksevåg. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To menn er tiltalt for å ha slått og knivstukket en 39 år gammel mann på Laksevåg i desember i fjor. En av mennene, en 24-åring, er også tiltalt for grov vold mot en mann på samme sted i januar i år, skriver Bergens Tidende (BT).

Det var klokka 11.59 søndag 22. januar i år at politiet i Bergen fikk melding om at en mann forsøkte å dra en bevisstløs mann inn i en oppgang i Kringsjåveien på Laksevåg, ifølge NRK.

Bevisstløs

Førstepolitibetjent Linn Cathrin Davanger, ved trussel- og voldsavsnittet ved Bergen sentrum politistasjon, har etterforsket voldssaken.

- Den skadde ble påført flere slag mot hodet. Han var bevisstløs da han ble hentet. Og han var fortsatt bevisstløs da han kom til akuttmottaket på Haukeland, sa Davanger til BT etter den siste hendelsen tidligere i år.

Den skadde personen kom ifølge BT til bevissthet etter noen timer på sykehus. BT siterer tiltalen, der det skal fremkomme at 24-åringen skal ha slått fornærmede flere ganger i ansiktet med albuen og med knyttet hånd.

- Grenseløs vold

Mannen som ble angrepet skal ha endt opp med en brukket nese, et kutt over øyet som krevde medisinsk behandling, samt flere mindre kutt i hoderegionen.

- Den fornærmede blir slått minst ti ganger, og flere av slagene lander etter at han tilsynelatende er bevisstløs. Det gjør inntrykk å se slik grov voldsutøvelse på film og vite at den er ekte, sier statsadvokat Jan-Inge Wensell Raanes til BT.

- Volden er grov og voldsutøvelsen er grenseløs, oppsummerer han.

Videobilder fra stedet tyder på at 24-åringen, som ifølge NRK er en kjenning av politiet, skal ha handlet alene, ved voldshendelsen 22. januar. Nå er han imidlertid også tiltalt for å ha utført et knivangrep sammen med en annen mann - på samme adresse - i desember i fjor.

Ved den anledningen skal 24-åringen og en mann i starten av 20-åra ha gått til angrep på mannen. 24-åringen skal ha lagt fornærmede i bakken før han stakk ham gjentatte ganger med kniv, noe som førte til åtte stikksår og en punktert lunge. Fornærmede slapp unna hendelsen uten livstruende skader.

24-åringen er ifølge BT tiltalt etter bestemmelsene om kroppsskade, med en strafferamme på inntil seks års fengsel. Mannen er ifølge Bergensavisen (BA) tidligere dømt til 100 dagers fengsel for en voldshendelse i 2013.

Dagbladet har vært i kontakt med 24-åringens forsvarer som vil avvente å kommentere saken til han har snakket med sin klient.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media