Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To menn tiltalt for å ha filmet overgrep mot barn

To menn må tirsdag møte i Oslo tingrett, blant annet tiltalt for å i fellesskap ha utført et seksuelt overgrep mot et barn og filmet dette.

Oslo tinghus. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Oslo tinghus. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ene tiltalte, en mann i 30-årene bosatt i Trøndelag, skal ha forgrepet seg på et mindreårig familiemedlem. Den andre tiltalte, en mann i 50-årene bosatt på Østlandet, skal ha filmet overgrepet, ifølge NRK.

- De to tiltalte ble kjent på nettet på grunn av deres felles interesse for seksuelle overgrep mot barn, sier statsadvokat Cecilie Schløsser Møller.

Mannen i 30-årene er også tiltalt for et annet overgrep mot en jente under 16 år, og for å ha filmet dette. Han skal også ha filmet flere jenter mens de sto i dusjen, og videresendte dette materialet til andre.

Begge de to mennene er også tiltalt for å ha vært i besittelse av store mengder overgrepsmateriale, og for å ha skrevet detaljerte beskrivelser i ulike chatteforum av overgrep de ønsket å utføre mot mindreårige familiemedlemmer.

Saken mot de to ble avdekket ved at politiet i Sør-Trøndelag undersøkte en mengde chattelogger i en større politiaksjon kalt «Operasjon Duck», sier Schløsser Møller.

Lars Dahlback forsvarer mannen i 30-årene.

- Han erkjenner de faktiske forholdene og han erkjenner straffskyld. Han angrer på det han har gjort, sier Dahlback.

Advokat Solveig Kristine Høgtun, som representerer mannen i 50-årene, ønsker ikke å kommentere hvordan han stiller seg til siktelsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!