To menn tiltalt for flere voldtekter og seksuell omgang med barn

Mandag må to 20 år gamle menn møte i Oslo tingrett, tiltalt for flere voldtekter og et tilfelle av seksuell omgang med barn.

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De to tiltalte skal ha samarbeidet om en av voldtektene, som ifølge tiltalen fant sted i Oslo i 2012.

Da skal den ene av de to tiltalte ha voldtatt en da 14-årig jente på en trampoline, mens den andre holdt henne nede og også forsøkte å tiltvinge seg seksuell omgang. Sistnevnte lyktes ikke ettersom jenta knep sammen munnen og vred seg vekk. På bakgrunn av denne hendelsen er de to også tiltalt for seksuell omgang med barn under 16 år.

I alt teller den omfattende tiltalen seks punkter og sju fornærmede. Den er basert på fem ulike episoder som skal ha funnet sted i Oslo og i Hellas mellom 2012 og 2015.

I tillegg til episoden i 2012 dreier det seg om ytterligere to tilfeller av voldtekt, produksjon eller videreformidling av fremstilling som seksualiserer barn, og annen seksuelt krenkende atferd.

En av mennene er også tiltalt for å ha oppført seg krenkende overfor en kvinne både under og etter et kjæresteforhold mellom de to, blant annet gjennom å på ulike måter nekte henne å snakke med andre gutter og låse henne inne.

Rettssaken starter mandag og går fram til 1. desember. Det kommer til å være delvis lukkede dører under de fornærmedes og tiltaltes forklaringer.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer