SKJØT MED HAGLE: To menn er tiltalt for å ha skutt med hagle mot fotobokser i Nord-Trøndelag. Illustrasjonsfoto: Bjørn Frostad / SamfotoJ
SKJØT MED HAGLE: To menn er tiltalt for å ha skutt med hagle mot fotobokser i Nord-Trøndelag. Illustrasjonsfoto: Bjørn Frostad / SamfotoJVis mer

To menn tiltalt for hagleskyting mot fotobokser

- All erfaring er god erfaring, sier én av de tiltalte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn i begynnelsen av 20-årene er tiltalt for å ha skutt i stykker fotobokser på E6 i Nord-Trøndelag i 2014.

De to mennene på 22 og 23 år har denne uken forklart seg i Inntrøndelag tingrett om hærverket, skriver Trønder-Avisa og Adresseavisen.

Fotoboksene var akkurat ferdigtestet og klare til bruk da de ble ødelagt. Den første fotoboksen sluttet å virke like over midnatt nyttårsaften 2013. Noen dager senere oppdaget politiet at flere fartsmålingsbokser på strekningen var skutt på med hagle. Ifølge Statens vegvesen var det snakk om skader for nesten 500.000 kroner.

Begge de tiltalte nektet opprinnelig straffskyld, men 22-åringen forandret mening etter statsadvokatens innledningsforedrag, skriver Trønder-Avisa.

- Jeg vil bli ferdig med saken. All erfaring er god erfaring. Jeg angrer, men gjort er gjort, svarte han da han ble spurt om hvorfor han tilsto.

Ifølge Trønder-Avisa forklarte han at planene om å gjøre noe med fotoboksene hadde eksistert i lang tid.

- Fotoboksene var det ingen som likte. Sånt «skit» kan man ikke ha, sa mannen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram