To menn tiltalt for rasisme

Uten noen foranledning skal to menn ha gått til angrep på en mann med afrikansk bakgrunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Først ble 33-åringen hetset med rasistiske skjellsord ved Rutebilstasjonen i Kristiansand. Så ble han kraftig banket opp. Nå er to menn tiltalt, skriver Fædrelandsvennen.

I tiltalebeslutningen skriver statsadvokat Dennis Danielsen at handlingen ble begått uten foranledning, av flere i fellesskap og at det var rasistisk motivert.

33-åringen med afrikansk bakgrunn har bodd i landet i en årrekke og er norsk statsborger.

Natt til 17. februar i år skal en 23 år gammel mann ha ropt dette til fornærmede:

«Jævla utlending, jævla neger, kom deg tilbake til ditt hjemland».

- Slått og sparket

Sammen med en jevngammel kamerat fra Vennesla, skal han ha slått og sparket norsk-afrikaneren flere ganger i kroppen, hodet og ansiktet.

Som følge av volden mistet mannen ei tann, ble påført nesebeinsbrudd og smerter i håndleddet på høyre hånd, skriver Fædrelandsvennen.

- Det ble et fylleslagsmål. Men jeg vil ikke si det var rasistisk. Det var bare fylleslang og så eskalerte det, sier 23-åringen fra Kristiansand til avisa.

Han og en kar fra Vennesla er sammen tiltalt for grov kroppsskade motivert av rasisme, mens mannen fra Kristiansand alene er tiltalt for grove rasistiske trusler og hatefulle ytringer, samt forulemping av offentlig tjenestemann.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer