Trusler:

To menn tiltalt for trusler mot kvinnelig militærpoliti

«Bare pass deg, jeg er et objekt som kan gjøre hva som helst, jeg kan bite av deg øret», skal én av dem ha sagt ifølge tiltalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En sersjant og en soldat er tiltalt for å ha kommet med trusler og trakasserende kommentarer til to kvinnelige soldater i militærpolitiet.

Rettssaken mot de to mennene, som tilhører Setermoen leir i Indre Troms, skal opp for Senja tingrett rett over nyttår, skriver Aftenposten.

Sersjanten avviser straffskyld, mens soldaten erkjenner straffskyld etter tiltalen, bekrefter deres advokat Kjetil Rege.

De to er tiltalt etter den militære straffelovens paragraf 43 for «ved vold eller trusler å ha søkt å formå en foresatt eller overordnet til å foreta eller unnlate en tjenestehandling, eller hindre ham under en sådan tjenestehandling».

Truslene

Hendelsen med sersjanten skjedde natt til lørdag 17. juni under arrangementet Villmarksrock på Setermoen. Sersjanten ble satt i arrest i Skjold leir på grunn av beruselse og aggresjon.

På veien dit skal han ha sagt til en kvinnelig militærpolitisoldat at «om du blir voldtatt eller banket opp om fire eller fem år, tror du det kan ha noe med dette å gjøre».

Og til en annen kvinnelig militærpolitisoldat: «Bare pass deg, jeg er et objekt som kan gjøre hva som helst, jeg kan bite av deg øret».

Soldatens sak er ifølge tiltalen knyttet til bråk inne på en kaserne i Setermoen leir i Bardu.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer