- To menn truffet av lyn i Telemark

Kjørt til sykehus for sjekk.

SENDT TIL SYKEHUS: Mennene ble tatt hånd om av Røde Kors da de kom i land etter å ha blitt truffet av lynet i båt ute på sjøen. De er nå sendt videre til sykehus. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
SENDT TIL SYKEHUS: Mennene ble tatt hånd om av Røde Kors da de kom i land etter å ha blitt truffet av lynet i båt ute på sjøen. De er nå sendt videre til sykehus. Foto: Per Flåthe / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To menn er sendt til sykehus etter at båten de befant seg i ble truffet av lynet under en fiskekonkurranse i regi av  Langesund Sjømat og Fiskefestival i dag.

- Mennene befant seg i en båt ute på sjøen da lynet slo ned. De skal selv ha klart å kjøre båten inn til land, hvor de ble tatt hånd om av Røde Kors, sier Thomas Haukeland som er leder for fiskekonkurransen.

Han forteller at mennnene nå er sendt videre til sykehus for en sjekk.

Operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark politidistrikt er ikke kjent med hendelsen, men forteller at det har vært et kraftig uvær i distriktet i formiddag.

Politiet har rykket ut til flere hytte- og husbranner som de tror kan startet som følge av lynnedslag.

- Det har begynt å brenne i et hus i Eikavegen i Bø. De som var i huset har kommet seg ut. Mye tyder på at dette skyldes lynnedslag. Brannvesenet og politiet er på vei til stedet, opplyser han i presseloggen.

- Det har begynt å brenne i en hytte ved Nesvatn i Fyresdal. Det er ingen personer i hytta nå. Naboer har forklart at det er et forferdelig vær med mye regn og torden i området nå og at de hørte et kraftig tordensmell før de så at det brant i nabohytta. Brannvesenet er på vei til stedet, opplyser han videre.