To menn varetektsfengslet for klimakvotesvindel

Skal ha medvirket til å lure staten for millioner.

KLIMAGASSER: Kvoter skal få utslippene ned, men omfattende svindel er avslørt i hele Europa, også i Norge. Her en av Europas store forurensere, kullkraftverket i Prunerov i Tsjekkia. Foto: REUTERS/ SCANPIX.
KLIMAGASSER: Kvoter skal få utslippene ned, men omfattende svindel er avslørt i hele Europa, også i Norge. Her en av Europas store forurensere, kullkraftverket i Prunerov i Tsjekkia. Foto: REUTERS/ SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Politiet har varetektsfengslet to menn, siktet for å ha medvirket til å svindle staten for moms ved kjøp og salg av klimakvoter.

De to er fengslet i to uker i fullstendig isolasjon.

Mennene eier etter det Dagbladet erfarer hvert sitt selskap som skal ha vært del av et større svindelnettverk. Den ene skal ha samarbeidet med selskapet Green Plus Energy AS, som sammen med GCT AS er siktet for grov klimakvotesvindel. Disse selskapene skal ifølge kjennelsen fra Oslo byfogdembete ha unndratt moms for nær 127 millioner kroner gjennom kjøp og salg av klimakvoter på EU-markedet. I en razzia sist uke tok Skatt Øst arrest i nesten 200 millioner kroner.

Flere kan bli arrestert Den ene av de to fengslede skal ha erkjent at han har drevet med kjøp og salg av kvoter. Den andre skal ha forklart til politiet at han ikke har vært kjent med detaljene rundt selve hanelen og at han har hatt en mer perifer rolle.

Politiet, skattemyndighetene og klimamyndighetene er i startfasen på opprullingen av saken, som kan vise seg å være omfattende. De er svært sparsomme med opplysninger på grunn av fare for bevisforspillelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer