Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Asker-drapet:

To menn varetektsfengslet i fire uker, siktet for drap i Asker

Meldte seg for politiet på mandag.

FENGSLET I FIRE UKER: Begge de to mennene som er siktet for drap eller medvirkning til drap på den 31 år gamle norsk-iraneren ble i dag varetektfengslet i fire uker. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FENGSLET I FIRE UKER: Begge de to mennene som er siktet for drap eller medvirkning til drap på den 31 år gamle norsk-iraneren ble i dag varetektfengslet i fire uker. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO TINGRETT (Dagbladet): De to mennene som mandag meldte seg for politiet på politihuset på Grønland i Oslo i forbindelse med drapet på en 31 år gammel mann i Asker, er begge varetektsfengselt i fire uker.

Begge er fengslet med full isolasjon i to uker, opplyser politiadvokat Jens Andenæs i en pressemelding.

Mennene er 27 og 33-år gamle, og siktet for drap eller medvirkning til drap på 31-åringen.

Begge samtykket til fengsling i dag - og til at rettsmøtet ble avholdt uten at de var til stede.

Politiet startet drapsetterforskning etter at de søndag kveld mottok en bekymringsmelding fra en nabo av 31-åringen, og så fant mannen livløs i sin egen bolig i Asker.

Etter forsøk på livreddende førstehjelp ble mannen erklært død på stedet.

Flere pågripelser

Det ble i dag kjent at politiet har foretatt ytterligere tre pågripelser i saken.

- To menn ble pågrepet tirsdag kveld, mens en tredje mann ble pågrepet onsdag. De er siktet for grov kroppsskade eller medvirkning til dette, sier politiinspektør og leder ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid til Budstikka.

Hun sier også at det er en relasjon mellom de fem som nå er siktet i saken.

Det pågår fortsatt avhør av siktede, opplyser politiet onsdag ettermiddag - og det er foreløpig ikke tatt stilling til om noen av de tre siste pågrepne skal fremstilles for varetektsfengsling.

- Fordi etterforskningen er i en tidlig fase ønsker vi ikke å gå ut med innholdet i forklaringene til de siktede, sier politiadvokat Jens Johannes Andenæs.

Alle de fem siktede har en tilknytning til samme MC-miljø utenfor Oslo. Den drepte har også hatt tilknytning til dette miljøet, opplyser politiet.

MC-leder

Blant de som ble pågrepet i går er en mann i slutten av 30-åra, som er Europa-leder for en MC-klubb.

- Vi satt i avhør fram til midnatt i går. Min klient har gitt en grundig forklaring, og han erkjenner ikke straffskyld, sier mannens advokat, Barth-Hofstad til Dagbladet.

- Har din klient sagt noe om han har relasjon til de andre pågrepne - eller til avdøde?

- Jeg ønsker ikke å kommentere dette ytterligere nå, da jeg tror det er viktig å avvente til politiet har samlet trådene, sier advokaten.

Ifølge VG skal flere av de pågrepne være sentrale personer i MC-klubben Rock Machine.

Konflikt

- Vi er kjent med at avdøde har vært involvert i en konflikt, og vi etterforsker dette, uttalte politiinspektør og leder ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid til Dagbladet i går.

Metlid fortalte videre at saken etterforskes bredt, og at politiet fortsatt ikke har konkludert med noe.

- Det er fortsatt mange ubesvarte spørsmål her, og vi har verken konkludert med motiv eller bakenforliggende årsak. Vi holder også mulighetene åpne for at det kan være flere involvert, sa Metlid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media