To mil i feil retning på E6

Psykiatrisk pasient på rømmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (ANB): En psykiatrisk pasient på rømmen kjørte to mil på feil side av motorveien før politiet klarte å stanse ham natt til onsdag.

Det var en drosjesjåfør som meldte fra til politiet etter at han ble oppmerksom på en bil som kjørte samme vei som ham på motorveien nordover fra Oslo, men på feil side av autovernet.

– Mannen hadde kjørt ut i feil kjøreretning ved bomstasjonen på Alnabru. Takket være drosjesjåføren hadde vi kontroll over bilen, og klarte å stanse ham. Det holdt på å smelle flere ganger, og vi kan bare prise oss lykkelige for at dette endte bra, sier operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad.

Også andre bilister meldte at det bare var så vidt de hadde unngått å kollidere med rømlingen.

Da politiet endelig fikk stoppet mannen, hadde den hasardiøse ferden i rundt 100 kilometer i timen pågått i nærmere et kvarter.

Mannen, en 47-åring fra Telemark, hadde rømt fra en psykiatrisk institusjon i Skien tirsdag. Politiet på Romerike vet ikke hva han gjorde i deres distrikt. Etter pågripelse ble han sittende i arrest på Lillestrøm i påvente av transport tilbake til Skien. (ANB)