Orkanen Matthew:

To millioner amerikanere er evakuert: - Hold dere innendørs. Denne orkanen vil drepe dere

Amerikanske myndigheter masseevakuerer.

ORKAN: Dette bildet ble tatt tidligere i dag fra Miami Beach. Det er forventet at orkanen vil slå inn mot USAs østkyst i torsdag kveld, lokal tid. Foto: Reuters / NTB scanpix
ORKAN: Dette bildet ble tatt tidligere i dag fra Miami Beach. Det er forventet at orkanen vil slå inn mot USAs østkyst i torsdag kveld, lokal tid. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Orkanen Matthew har de siste dagene herjet i Karibien. På Haiti har 108 mennesker mistet livet, opplyser myndighetene i landet, skriver NTB.

Om ikke lenge er det forventet at orkanen vil treffe USAs østkyst. Frykten er stor for at orkanen skal legge hele boligområder øde, slik den har gjort i Haiti.

Nå har amerikanske myndigheter startet masseevakuering i kyststatene Florida, Georgia og South Carolina.

Omtrent to millioner amerikanere er så langt evakuert, skriver CNN.

- Evakuer, evakuer, evakuer. Tiden er i ferd med å renne ut, sa Rick Scott, Floridas guvernør, på en pressekonferanse torsdag morgen lokal tid.

- Denne stormen vil drepe dere, sa han.

Evakurerer

I Georgia har myndighetene gitt ordre om at seks distrikter langs atlanterhavskysten skal evakueres. Også folk i lavtliggende områder i innlandet blir anbefalt å søke ly andre steder, skriver NTB.

Også i South Carolina har myndighetene gitt ordre om evakuering for å beskytte folk mot det svært kraftige uværet.

Orkanen er nå oppe i kategori fire, noe som betyr at den vil ha en vindstyrke på opptil 70 meter per sekund når den treffer strendene i Florida.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer