Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To millioner for Putins hode

To millioner dollar, eller litt over 19 millioner kroner, er dusøren de tsjetsjenske opprørerne har utlovet for Vladimir Putins hode på et fat. En likvidering av eks-president Boris Jeltsin innkasserer det halve.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den makabre prislista er å finne på de islamske opprørernes nettside Kavkaz. Lista ble lagt ut fredag, melder svenske Aftonbladet.

På rekke og rad er 20 ledende russiske tjenestemenn rangert nedover på lista. Også Jeltsins datter, Tatjana Datsjenko, befinner seg der. Hun var farens rådgiver og er verdsatt til 200.000 dollar.

Ifølge nettsiden har tsjetsjenernes leder, Sjamil Basaev, godkjent dødslista. Opprørerne i utbryterrepublikken har også tidligere lovet belønninger til de som klarer å uskadeliggjøre russiske ledere, men det skal være første gang en liste av dette slaget blir publisert.

Lada mot Putin

Konflikten i Tsjetsjenia har hele tida utgjort en trussel mot presidentens sikkerhet. Denne uka lyktes det to menn i en Lada å presse seg opp på siden av Putins bilkortesje på vei fra Kreml til presidentens residens utenfor Moskva. Det endte med kollisjon da en av følgebilene med vakter stilte seg i veien for Ladaen. Selv mye foreløpig tyder på at mennene i bilen kun var ute på en kraftig rangel, har ikke sikkerhetstjenesten helt sluppet teorien om det dreide seg om et attentatforsøk.