To millioner i erstatning for lammelse

Et trafikkoffer er i Høyesterett tilkjent en erstatning på to millioner kroner for en lammelse uten noen fysisk forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Stein Chr. Hexeberg ved advokatkontoret Vogt & Wiig AS førte saken for mannen. Han betegner overfor Aftenposten dommen som et viktig skritt i riktig retning for trafikkskadde med psykisk lidelse.

- Høyesterett stadfester at psykiske lidelser har fullt erstatningsrettslig vern. Det er gledelig at en sårbar person vinner fram i rettsapparatet fordi det her er påvist en sammenheng mellom personligheten og trafikkulykken som et traume, konkluderer Hexeberg.

Mannen som i dag er 34 år fikk skaden for 10 år siden da han kjørte drosje i Kristiansand. Han mistet kontrollen over bilen og kjørte i en fjellvegg.

De fysiske skadene var små, men gradvis fikk han smerte, tåkesyn og søvnproblemer. Til slutt fikk han også lammelser på den ene siden av kroppen i arm og bein.

Ingen eksperter har funnet noen fysisk eller organisk forklaring på lammelsene.

Høyesterett viser til at denne typen skade er sjelden, men ser en årsakssammenheng mellom trafikkulykken og en psykisk lidelse.

(NTB)