Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To millioner jobber tapt i krisen i Indonesia?

JAKARTA (NTB-AFP): Opp til to millioner mennesker kan ha mistet sine arbeidsplasser i de siste månedenes økonomiske krise i Indonesia, sa en talsmann for landets væpnede styrker i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men de militære står klar til å slå ned alle opprørsforsøk, sa brigadegeneral Abdul Wahab Mokodongan i dag.

- De væpnede styrker er alltid beredt til å møte en illevarslende utvikling i samfunnet, spesielt når utviklingen kan forstyrre den nasjonale stabilitet, sa Mokodongan på en pressekonferanse i Jakarta. Han tilføyde at selv om tallene er usikre, kan den økonomiske krisen ha kostet to millioner arbeidsplasser.

I mars i år er det ventet at de 1000 medlemmene av Indonesias nasjonalforsamling vil gjenvelge den 76 år gamle president Suharto til en sjuende femårsperiode som president. Suharto, en tidligere femstjerjerners general, har til nå ikke utpekt noen etterfølger.

Et gjenvalg av Suharto er ifølge politiske observatører en forutsetning for at Indonesias militære beholder sitt grep om den virkelige politiske makt i landet. Denne makten kan bli truet, dersom arbeidsløsheten fører til omfattende sosial uro.

Valutakrisen i det sørlige Asia har ført til nedgang i den tidligere så eksplosive økonomiske veksten i Indonesia.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!