To millioner muslimer på pilegrimsferd, frykter ebola-smitte

Men Saudi-Arabia prøver dempe ebola-frykten.

FØRE VAR: Muslimske pilgrimmer kommer til Mekkas hellige moské iført munnbind. Årets pilgrimsferd skaper utfordringer i å hindre at de to dødelige sykdommer ebola og MERS (Middle East Respiratory Syndrome). Foto: Mohammed Al-Shaikh/AFP/Scanpix
FØRE VAR: Muslimske pilgrimmer kommer til Mekkas hellige moské iført munnbind. Årets pilgrimsferd skaper utfordringer i å hindre at de to dødelige sykdommer ebola og MERS (Middle East Respiratory Syndrome). Foto: Mohammed Al-Shaikh/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I disse dagene kommer rundt to millioner muslimer til Saudi Arabia for å utføre det mange ser på som sin livs viktigste tur: Pilegrimsferden til Mekka. I bakgrunnen jobber nå saudi-arabiske myndigheter for å forhindre at de mange besøkende blir smittet - eller er potensielle smittekilder for ebola eller sykdommen MERS (Middle East Respiratory Syndrome).

Innreise-forbud For å unngå ebola-smitte, har Saudi Arabia nå gitt innreiseforbud for borgere fra Liberia, Guinea og Sierra Leone. Avgjørelsen har gjort at 7400 personer ikke får ta sin planlagte pilegrumsferd, melder BBC.

Myndighetene ber også de mange pilegrimmene om å fylle ut skjema som viser deres helsetilstand og reiser de siste tre ukene.

Det er ikke bare ebola som skaper nervøsitet og sykdomsfrykt. Når flere millioner mennesker fra hele verden møtes, er smittefaren stor. I tillegg til ebola er det spesielt sykdommen MERS som kan spres.

Siden i vår har stadig flere mennesker blitt rammet av MERS. Siden 2012 har det blitt oppdaget mer enn 750 tilfeller av MERS-rammede. Av disse har 319 personer dødd. Flere av disse var hjelpearbeidere, melder BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer