Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To millioner samles i Mekka

Pilegrimsferden har begynt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To millioner tilreisende begynte å samle seg i Mekka tirsdag under den årlige pilegrimsferden til muslimenes helligste by.

Årets pilegrimsreise kommer i skyggen av flodbølgekatastrofen i Asia, der et flertall av verdens muslimer kommer fra. Men til tross for katastrofen, er det ventet at over 200.000 indonesiere er på vei til profeten Muhammeds hjemby.

Myndighetene i Saudi-Arabia har satt i verk de strengeste sikkerhetstiltakene noensinne, både for å forhindre terroristaksjoner og for å hindre at de tilreisende kommer til skade i trengselen.

I fjor ble 250 mennesker trampet i hjel, og lignende tragedier har skjedd tidligere.

Beredskap

Rundt 50.000 politifolk er satt i beredskap, i tillegg til 7.000 spesialagenter som skal overvåke tilstrømningen av mennesker.

22.000 busser skal frakte pilegrimene mellom kabaen i Mekka og Mina ved Arafatfjellet utenfor byen, der pilegrimene hvert år kaster stein mot tre søyler som symboliserer Satan.

Myndighetene har i år erstattet søylene med en mur, slik at flere kan slippe til samtidig. Dermed håper myndighetene å avverge trengselen som har skapt faretruende situasjoner for de tilreisende i tidligere år.

image: To millioner samles i Mekka

Myndighetene har brukt nesten 200 millioner kroner på å legge forholdene bedre til rette i Mina, der det blant annet er satt opp en rekke overvåkingskameraer som skal gjøre det lettere for politiet å føre oppsyn med området.

Kvoter

Den årlige pilegrimsferden regnes som en av Islams fem pilarer, og alle muslimer forventes å besøke Mekka minst en gang i livet.

Tilstrømningen de siste årene har vært så stor at myndighetene i Saudi-Arabia har begynt å dele ut kvoter for tilreisende fra de ulike muslimske land.

En halv million saudiarabere ventes å besøke Mekka de nærmeste dagene sammen med 1,6 millioner trosbrødre fra andre land. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media