To mindreårige gutter pågrepet for eldresvindel i Oslo

Skal ha utgitt seg for å være TV-installatører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Oslo har pågrepet to gutter under 18 år mistenkt for å ha deltatt i svindeltilfeller av eldre både i Oslo og utenfor hovedstaden de siste ukene.

Svindelen har foregått ved at svindlerne har utgitt seg for å være TV-installatører fra enten Get eller Canal Digital. Når de så har fått adgang til boligen har de bedt om bankkort og PIN-kode fra de eldre, stjålet eiendeler deretter stukket av og tatt ut større beløp i nærmeste minibank, melder TV 2.

- Begge de siktede er gutter under 18 år og er kjent fra politiet fra før. Den ene gutten ble pågrepet forrige uke, og avhørt av politiet på Manglerud politistasjon, hvor han erkjente flere av de forholdene politiet nå har under etterforskning, opplyser Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Den andre gutten ble pågrepet tidligere denne uken. Også han har erkjent flere forhold, opplyser politiet.

Politiet mener at de gjentatte svindelforsøkene i høst er utført av mindre grupperinger og med et begrenset antall gjerningspersoner. De utelukker ikke flere pågripelser i saken.

I fjor vinter satt elleve personer tilhørende samme miljø som de to som nå er pågrepet, på tiltalebenken for tilsvarende forsøk på bedrageri.

(NTB)