Dobbeltdrapet i Kristiansand

To minutter etter at drapet var meldt til politiet, så vitnet en mann løpe skrått over veien: - Han må ha vært involvert

- Jeg er 100 prosent sikker på at personen må ha vært involvert, sier mannen.

VITNEAVHØR: Her, like ved åstedet, mottar politiet et av tipsene som kan knytte den siktede femten-åringen til åstedet.
Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassan (14) ble knivstukket og drept på skolen Wilds Minne i Kristiansand.
Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
VITNEAVHØR: Her, like ved åstedet, mottar politiet et av tipsene som kan knytte den siktede femten-åringen til åstedet. Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassan (14) ble knivstukket og drept på skolen Wilds Minne i Kristiansand. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KRISTIANSAND (Dagbladet): En 15 år gammel norsk etnisk gutt har ifølge politiet tilstått drapene på Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassan (14).

Ifølge sjef for felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar, har gutten gitt en detaljert forklaring av hvordan han knivdrepte Hassan og Ilebekk.

Politiet opplyste på en pressekonferanse i dag at de fortsatt ikke har noen andre direkte vitner til selve drapene. 15-åringen har blitt ivaretatt av helsepersonell, og framstilles for varetektsfengsling klokka 13.30 i dag.

- Løp skrått over veien

Tirsdag kveld snakket Dagbladet med en mann som var vitne til at en mørkkledd mannsperson løp skrått over veien ved Wilds Minne skole klokka 16.12, to minutter etter drapet var meldt til politiet.

Vitnet, som er blitt avhørt av politiet på stedet og på telefon, forteller at han stusset på oppførselen til personen han så.

- Vi sto og kikket utover gata, der hvor lysene er tent nå. Da så jeg en person som virket stressa. Han kom rett fra åstedet, sier mannen, som beskriver personen han så som en mann i ungdomsåra eller tidlig 20-åra. Han hadde mørk jakke og svart, kort hårklipp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer