To missiler i Middelhavet var militær øvelse

To avfyrte missiler i Middelhavet, som ble oppdaget av russisk radar, var ledd i en militær øvelse mellom USA og Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forsvarsdepartementet i Russland sier de har oppdaget to missiler som ble avfyrt fra det midtre mot det østlige Middelhavet, meldte NTB. Det russiske nyhetsbyrået Ria Novosti melder at rakettene landet i havet.

Rakettene ble avfyrt i forbindelse med en felles øvelse mellom USA og Israel i Middelhavet, melder Reuters. Det dreide seg om utprøving av system for forsvar mot missiler, hvor missiler ble skutt opp og brukt som mål.

Tilsynelatende har ikke dette noe direkte med spenningene rundt Syria å gjøre.

Russlands forsvarsminister, Sergej Sjoigu, orienterte straks president Vladimir Putin om hendelsen.

Missilene skal ifølge NTB ha blitt avfyrt klokka 08:16 norsk tid og ble oppdaget av et russisk varslingssystem for raketter i Armavir i det sørlige Russland.

Russiske myndigheter ville ikke gi ytterligere kommentarer til nyhetsbyrået Reuters.

- FANGET OPP: Russiske myndigheter sier at det var den russiske varslingssentralen for missiler i Armavir som fanget opp de to missilene. Foto: ITAR-TASS/ Valery Matytsin / NTB scanpix
- FANGET OPP: Russiske myndigheter sier at det var den russiske varslingssentralen for missiler i Armavir som fanget opp de to missilene. Foto: ITAR-TASS/ Valery Matytsin / NTB scanpix Vis mer