Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To mistenkte pågrepet etter bilbranner i Sverige

En rekke bilbranner skal ha blitt koordinert på sosiale medier. Politiet utelukker ikke flere pågripelser.

BILBRANN: Svartkledde og maskerte ungdommer tente på og vandaliserte 80 biler sør i Sverige. Video: Expressen TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet melder at to personer mellom 16 og 21 år er pågrepet i Gøteborg, mistenkt for å ha tent på biler i byen mandag kveld. Det skriver Expressen. I tillegg til de to pågrepne er én person etterlyst.

- Jeg utelukker heller ikke flere pågripelser, sier regionpolitisjef Robert Karlsson til Aftonbladet.

Ifølge politiet fortsetter etterforskningen utover tirsdag med store ressurser. Det er tidligere uttalt at brannene skal ha blitt koordinert via sosiale medier. Tidsperspektivet skal være en av hovedårsakene til at det mistenkes at brannene var planlagt.

Politiet mottok i løpet av en halvtime melding om fem forskjellige bilbranner. Ifølge Expressen er det foreløpig svært uklart hva som kan ha vært motivet bak brannstiftelsene. Ingen av de kriminelle nettverkene som befinner seg i de aktuelle byene skal være involverte.

Store ressurser i sving

I løpet av tirsdag formiddag har det ifølge Gøteborg Posten kommet fram at det er en liten gruppe som står bak brannene.

- Det er mange biler som har brent samtidig, men det er et fåtall personer som står bak, sier Karlsson til avisa.

Gøteborg-politiet skriver på Facebook at de i dagene framover vil ha ekstra fokus på områdene Hjällbo og Tynnered. Politiet skriver også at de jobber aktivt for å få på plass så store mannskaper som mulig til i kveld. Dette for å skape trygghet og sørge for at det ikke skjer lignende hendelser igjen.