<strong>EKSPLOSJON:</strong>  En hydrogentank i Kosovos nest største kullkraftvert, Kosovo A, eksploderte fredag. Foto: AFP PHOTO / ARMEND NIMANI
EKSPLOSJON: En hydrogentank i Kosovos nest største kullkraftvert, Kosovo A, eksploderte fredag. Foto: AFP PHOTO / ARMEND NIMANI Vis mer

To mistet livet i kullkraftverk- eksplosjon i Kosovo

Hydrogentank eksploderte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To personer mistet livet og 13 andre ble skadd da en hydrogentank eksploderte i Kosovos nest største kullkraftverk fredag. Helseminister Ferid Agani opplyser at tilstanden ikke er livstruende for de 13 som ble skadd.

Det 40 år gamle kullkraftverket Kosovo A, som regnes for å være en av de største forurensningskildene i Europa, ble umiddelbart stengt etter ulykken. Smellet kunne høres i hovedstaden Pristina 10 kilometer unna.

Myndighetene innledet fredag undersøkelser for å finne årsaken til ulykken, og økte importen av elektrisitet fra Albania for å hindre strømbrudd.

Kosovo A-kraftverket og det større Kosovo B-kraftverket står til sammen for 90 prosent av landets strømproduksjon. Planer om å bygge nytt kraftverk og legge ned Kosovo A har blitt utsatt i flere år.

Internasjonale givere ga i fjor løfte om å stille om lag 1,2 milliarder kroner til disposisjon for å få fortgang i arbeidet. EU-kommisjonen anslår at det vil koste rundt 480 millioner kroner å stenge Kosovo A og har bedt EU-landene om å bidra med økonomiske midler.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer