Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To motorer sviktet

Havarikommisjonen har gjennomgått data fra den sorte boksen og kommet fram til at to motorer på Concorde-flyet om styrtet utenfor Paris tirsdag var defekte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeidet med de svarte boksene begynner å gi resultater. Air Frances Concorde som styrtet utenfor Paris på tirsdag hadde problemer med begge motorene og var i ferd med å falle i biter, melder Reuters.

Analysene viser at to av motorene på venstre side av flyet var defekte. Venstre motor tok fyr rett før flyet tok av. Motoren ved siden av mistet kraften rett før flyet styrtet, melder NTB.

I tillegg er det klart at flyet hadde problemer med landingshjula allerede under take-off.

Etterforskerne har også funnet ut av flybesetningen meldte til kontrolltårnet på Charles de Gaulle-flyplassen at de ikke fikk trukket opp landingshjulene etter take-off. Ifølge NTB har etterforskerne funnet deler av landingshjulene på flystripa der flyet tok av.

Etterforskerne har hentet ut 600 parametre av begge de «svarte boksene». Det er en møysommelig prosess å sammenligne resultatene og analysere opplysningene.

Til rettsak


Borgermesteren i byen Gonesse raser mot Air France, og mener selskapet begikk en kriminell handling da de tillot Concorden å ta av. Han varslet i dag et privat søksmål mot Air France, melder TV2 Nyhetene.

Etterforskningen av flystyrten begynner nå å bringe resultater. Alle de 113 omkomne er nå funnet etter at de siste åtte forkullede likene ble funnet blant vrakrestene i dag. De siste åtte er fraktet til et likhus i Paris.

- Vi må også undersøke selve flyets historie, sier Didier Bonnel fra høringsseksjonen ved Frankrikes sivile luftfartsverk til Reuters. Vi kan ikke la noen steiner ligge uvendt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media