- To muslimske konvertitter terrortatt i London

Pågrepet i koordinert aksjon øst i den britiske hovedstaden i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To menn som skal være konvertitter til Islam er pågrepet i London og mistenkt for forbrytelser mot terrorlovgivningen, ifølge nyhetsbyrået AP, som siterer en anonym kilde hos britiske sikkerhetsmyndigheter.

Tatt på ulike adresser Mennene er 18 og 32 år gamle og ble pågrepet på to forskjellige boligadresser øst i London, bekrefter Scotland Yard i kveld ifølge Channel 4.

Britiske antiterrorstyrker slo til i 08-tida i morges, før de aktuelle boligene ble grundig ransaket.

Det er ikke kjent om arrestasjonene har noen forbindelse til saken med den terrormistenkte norske konvertitten i Jemen som ble kjent på mandag. Den siste tida har sikkerhetstjenestene ikke hatt oversikt over hvor den påstått terrorklare nordmannen har befynnet seg.

Det er også uklart om de pågrepne mennene i London knyttes til bestemte terrorplaner, og om disse i så fall har noe med OL å gjøre. skriver AP.

- OL er attraktivt mål Jonathan Evans, øverste sjef for den britiske sikkerhetstjenesten MI5, bekreftet i et sjeldent intervju onsdag at det er en substansiell terrortrussel mot de olympiske lekene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer