- To muslimske konvertitter terrortatt i London

Pågrepet i koordinert aksjon øst i den britiske hovedstaden i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To menn som skal være konvertitter til Islam er pågrepet i London og mistenkt for forbrytelser mot terrorlovgivningen, ifølge nyhetsbyrået AP, som siterer en anonym kilde hos britiske sikkerhetsmyndigheter.

Tatt på ulike adresser Mennene er 18 og 32 år gamle og ble pågrepet på to forskjellige boligadresser øst i London, bekrefter Scotland Yard i kveld ifølge Channel 4.

Britiske antiterrorstyrker slo til i 08-tida i morges, før de aktuelle boligene ble grundig ransaket.

Det er ikke kjent om arrestasjonene har noen forbindelse til saken med den terrormistenkte norske konvertitten i Jemen som ble kjent på mandag. Den siste tida har sikkerhetstjenestene ikke hatt oversikt over hvor den påstått terrorklare nordmannen har befynnet seg.

Det er også uklart om de pågrepne mennene i London knyttes til bestemte terrorplaner, og om disse i så fall har noe med OL å gjøre. skriver AP.

- OL er attraktivt mål Jonathan Evans, øverste sjef for den britiske sikkerhetstjenesten MI5, bekreftet i et sjeldent intervju onsdag at det er en substansiell terrortrussel mot de olympiske lekene.

- OL er et attraktivt mål for våre fiender, og om en måneds tid er lekene senter for alles oppmerksomhet. Lekene er imidlertid ikke noe lett mål, og vi har lykkes med å avsløre terrorplaner både her og utenlands de siste årene, sa Evans.

Samtidig som det ble kjent at en nordmann i 30-årene skal ha fått terrortrening av al-Qaida i Jemen, bekreftet MI5-sjefen at nettopp Jemen er blant landene de har på radaren. Ifølge CBS var Evans spesielt urolig fra trusselen fra området der nordmannen skal ha fått trening:

- Et lite antall britiske jihadister reiser til arabiske land for å få trening og muligheter for militant aktivitet — eksempelvis i Somalia og Jemen. Noen returnerer til Storbritannia og utgjør så en trussel her, sa antiterrorsjefen.

Dagbladet.no kommer straks med mer.