Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To muslimske menn drept av indisk mobb etter kutyveri

- De ble jaget og slått med stokker av landsbyfolk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To muslimske menn ble slått til døde med stokker av en mobb indiske landsbyfolk som mistenkte dem for å stjele kyr.

Politiet i Nagaon-distriktet i den nordøstlige indiske staten Assam sier mandag at de har startet drapsetterforskning etter at de to muslimske mennene døde søndag.

- De ble jaget og slått med stokker av landsbyfolk som sa de to guttene prøvde å stjele kyr fra beitemarkene deres. Før vi rakk å frakte dem til sykehuset, hadde de dødd som følge av skadene, sier distriktets politisjef til nyhetsbyrået AFP.

Opplysningene bekreftes av videobilder som sirkulerte i indiske medier mandag. De viser to hardt forslåtte unge menn som forsøker å dekke til ansiktene sine mens de er omringet av landsbyfolk. To mistenkte er pågrepet og blir avhørt av politiet.

Indias hinduistiske majoritetsbefolkning betrakter kua som hellig, og i flere delstater er det å slakte kyr en straffbar handling.

De siste to årene har minst ti muslimske menn blitt drept av grupperinger som har tatt loven i egne hender etter mistanke om at noen har spist kukjøtt eller smuglet kuer.

(NTB)