To nederlag - som bestilt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Senterpartiledelsen har all grunn til å være fornøyd med helgas landsmøte. I alle vesentlige spørsmål har den et samlet parti i ryggen. Hele ledelsen ble gjenvalgt. Det var ingen diskusjon om regjeringssamarbeidet med Ap og SV. Den smule uenighet som kom til overflaten var ikke mer enn det som må til om et partis høyeste organ skal ha troverdighet. Det var heller ingen spesiell sak eller konflikt som dominerte mediedekningen. Også det er uttrykk for bred enighet om partiets mål og ambisjoner.

Bare under arbeidet med resolusjonen som ber regjeringen støtte fredsprisvinner Muhammad Yunus mot Telenor og under diskusjonene om hvilke statlige oppgaver som skal overføres til de fremtidige regionene var det temperatur i landsmøtesalen. Den første endte med flertall for at regjeringen skal ta et initiativ for å løse konflikten mellom Yunus og Telenor, mot blant andre nestleder Lars Peder Brekks ønske. Den andre sikret flertall for et ønske om å omorganisere vegvesenet slik at hver region får sitt eget vegkontor, mot samferdsels-minister Liv Signe Navarsetes advarsler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer