To Nokas-vektere tatt for millionran

Håndterte pengetransporten som ble ranet for over ti millioner på Skedsmo i fjor. Fire menn pågrepet i en stor politiaksjon i dag.

VELORGANISERTE: De maskerte og bevæpnede ranerne la vekterne fra pengetransporten i bakken, bakbandt dem og tømte Nokas-bilen for godt over ti milioner kroner i kontanter. I mange uker etterpå var gjerningsmennene som forduftet. Foto: Politiet
VELORGANISERTE: De maskerte og bevæpnede ranerne la vekterne fra pengetransporten i bakken, bakbandt dem og tømte Nokas-bilen for godt over ti milioner kroner i kontanter. I mange uker etterpå var gjerningsmennene som forduftet. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fire personer på Østlandet ble i dag pågrepet og siktet for grovt ran eller medvirkning, etter at spesialtrente mannskaper fra Romerike-politiets avsnitt for organisert kriminalitet og Utrykningsenheten (UEH) slo til med hjelp fra flere politidistrikt.

Målet var å pågripe gjerningsmennene bak pengetransportranet på Skedsmo natt til 10. oktober i fjor, hvor tre eller fire maskerte og bevæpnede menn forsvant med over ti millioner kroner.

- To av de pågrepne er tidligere ansatt i Nokas, bekrefter politiadvokat Bjørn Pettersen under en pressekonferanse i dag.

Dette var ifølge ham de to vekterne som håndterte den aktuelle verditransporten, men politiet vil ikke utdype hvilken rolle de ulike siktede hadde på ranstidspunktet.

- Det vil den videre etterforskningen vise, sier Pettersen.

Politiet understreker at ingen av de fire pågrepne tilhører det såkalte «etablerte ransmiljøet».

- Det har vært et nitid arbeid. Det er foretatt godt over hundre vitneavhør, gjennomgang av elektroniske spor og annet materiale, sier politietterforsker Frode Lier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer