To nordmenn arrestert for blotting i Tyrkia

Ante ikke at de krenket nasjonalhelten Atatürk.

PROVOSERTE TYRKISK POLITI:  En 25-åring og en 27-åring fra Østfold ble arrestert etter dette stuntet natt til fredag. Foto: Özgür Y?lmaz / DHA-Alanya
PROVOSERTE TYRKISK POLITI: En 25-åring og en 27-åring fra Østfold ble arrestert etter dette stuntet natt til fredag. Foto: Özgür Y?lmaz / DHA-Alanya Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):Ferieopplevelsen ble litt annerledes for 25-åringen og 27-åringen fra Østfold som natt til i dag ble arrestert av tyrkisk politi for å ha blottet seg ved siden av en Atatürk-statue i feriebyen Alanya.

De to skal blant annet ha dratt ned buksene og vist bakdelen til kompisene som tok bilder av seansen. De skal videre ha klatret i statuen.

I arresten Vitner på stedet tipset politiet, som dukket opp og arresterte de to. Nordmennene ble først tatt med til sykehuset for en sjekk, og deretter måtte de tilbringe en natt i arresten. De to skal enda være i politiets varetekt, i følge det tyrkiske nyhetsnettstedet.

Dagbladet har vært i kontakt med en av mennene, som ikke ønsker å kommentere saken.

De to skal ha beklaget hendelsen, og opplyst at de ikke var klar over at statuen var av Atatürk.

Saksøkt I følge den tyrkiske nettstedet ensonhaber blir de to nå saksøkt av staten for å ha krenket personligheten til Atatürk.

Mustafa Kemal Atatürk var en tyrkisk offiser og statsmann. Han grunnla den tyrkiske republikken etter Det osmanske rikets fall rett etter første verdenskrig og ble også landets første president.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer