PROVOSERTE TYRKISK POLITI:  En 25-åring og en 27-åring fra Østfold ble arrestert etter dette stuntet natt til fredag. Foto: Özgür Y?lmaz / DHA-Alanya
PROVOSERTE TYRKISK POLITI: En 25-åring og en 27-åring fra Østfold ble arrestert etter dette stuntet natt til fredag. Foto: Özgür Y?lmaz / DHA-AlanyaVis mer

To nordmenn arrestert for blotting i Tyrkia

Ante ikke at de krenket nasjonalhelten Atatürk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Ferieopplevelsen ble litt annerledes for 25-åringen og 27-åringen fra Østfold som natt til i dag ble arrestert av tyrkisk politi for å ha blottet seg ved siden av en Atatürk-statue i feriebyen Alanya.

De to skal blant annet ha dratt ned buksene og vist bakdelen til kompisene som tok bilder av seansen. De skal videre ha klatret i statuen.

I arresten Vitner på stedet tipset politiet, som dukket opp og arresterte de to. Nordmennene ble først tatt med til sykehuset for en sjekk, og deretter måtte de tilbringe en natt i arresten. De to skal enda være i politiets varetekt, i følge det tyrkiske nyhetsnettstedet.

Dagbladet har vært i kontakt med en av mennene, som ikke ønsker å kommentere saken.

De to skal ha beklaget hendelsen, og opplyst at de ikke var klar over at statuen var av Atatürk.

Saksøkt I følge den tyrkiske nettstedet ensonhaber blir de to nå saksøkt av staten for å ha krenket personligheten til Atatürk.

Mustafa Kemal Atatürk var en tyrkisk offiser og statsmann. Han grunnla den tyrkiske republikken etter Det osmanske rikets fall rett etter første verdenskrig og ble også landets første president.

Hendelsen skal ha funnet sted klokken 03.30 på morgenen. De to skal først ha tatt bilder av seg selv foran statuen, før de ga kameraet til vennene sine. De to nordmennene skal deretter ha dratt ned bukse og vennene skal ha tatt enda flere bilder av dem.

NASJONALHELT: Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan taler til sine partifeller foran et portrett av seg selv (til høyre) og nasjonalhelt og grunnlegger av det moderne Tyrkia, Mustafa Kemal Ataturk, under et møte i  Ankara 11 juli i år. Foto: ADEM ALTAN / AFP PHOTO
NASJONALHELT: Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan taler til sine partifeller foran et portrett av seg selv (til høyre) og nasjonalhelt og grunnlegger av det moderne Tyrkia, Mustafa Kemal Ataturk, under et møte i Ankara 11 juli i år. Foto: ADEM ALTAN / AFP PHOTO Vis mer