BEKREFTET DØD: Tore Bech (58) Foto: Privat
BEKREFTET DØD: Tore Bech (58) Foto: PrivatVis mer

To nordmenn bekreftet drept

Statoil bekrefter at Tore Bech (58) og Thomas Snekkevik (35) ble drept under terroren i Algerie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statoil bekrefter i dag at to av deres medarbeidere som har vært savnet, nå er identfisert og bekreftet døde.

Statoil har lagt ut en pressemelding i ettermiddag:

- Statoil har i dag mottatt den triste meldingen om at to av våre avholdte medarbeidere som har vært savnet etter terrorangrepet ved In Amenas i Algerie er bekreftet døde.

De to er Tore Bech, 58 år, bosted Bergen og Thomas Snekkevik, 35 år, bosted Austrheim/Bergen.

- Våre tanker går i dag i første rekke til familiene og nære venner som har mistet sine kjære i dette grusomme og meningsløse angrepet på uskyldige mennesker. Et samlet Statoil deler deres sorg og viser sin medfølelse i denne tunge tiden. Vi er fremdeles dypt bekymret for de tre savnede, sier konsernsjef Helge Lund.

Tre Statoil-ansatte er fortsatt savnet etter terrorangrepet 16. januar.

Statsminister Jens Stoltenberg fikk også dødsbudskapet i dag.

- Det er med stor sorg jeg i dag har mottatt budskapet om at Tore Bech og Thomas Snekkevik er omkommet i terrorangrepet i Algerie. Min dypeste medfølelse går til de dreptes familier, kolleger og venner. En hel nasjon føler med dem. Fortsatt venter vi på svar på hva som har hendt med tre av våre landsmenn. Jeg deler smerten og fortvilelsen til dem som fortsatt lever i uvisshet. Dette viser med all tydelighet hvor brutal denne terroraksjonen var, sier statsminister Jens Stoltenberg i en pressemelding.

Utenriksdepartementet uttalte tidligere i dag at de ikke tror det lenger er sannsynlig å finne overlevende etter gisselaksjonen ved In Aménas i Algerie. Kripos' ID-gruppe fortsetter sitt arbeid i hovedstaden Alger.

BEKREFTET DØD: Thomas Snekkevik (35). Foto: REUTERS / Statoil / NTB scanpix
BEKREFTET DØD: Thomas Snekkevik (35). Foto: REUTERS / Statoil / NTB scanpix Vis mer

- Vi har forstått algeriske myndigheter slik at det fortsatt pågår søk og en gjennomgang ved gassanlegget, men dette er ikke lenger et søk etter overlevende. De leter blant annet etter udetonerte eksplosiver, opplyser pressekontakt Veslemøy Lothe Salvesen i Utenriksdepartementet (UD) til NTB.

Informasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr. sier det var et tungt budskap å motta i dag.

- De pårørende ble informert av politiet i dag. Vi er fortsatt svært bekymret for tre av våre ansatte, men de blir ansett som savnet så lenge det motsatte ikke er bekreftet, sier Lindbæk jr.

Sorg Bergen kommune overbringer sine kondolanser i forbindelse med at flere personer er bekreftet omkommet etter gisselaksjonen i Algerie.

- Det er ufattelig trist med de to omkomne. Bergen kommune stiller opp for de berørte som har behov for det. Vi har hele tiden hatt en god dialog med Statoil, sier byrådsleder Monica Mæland.

- Våre tanker går nå til de berørte. Vi er en hel by som deler sorgen og har vår medfølelse for dem som har mistet sine kjære, sier ordfører Trude Drevland.

- Vi har hatt åpen kirke fram til i går. Nå må vi snakke sammen om hva vi skal gjøre når vi mottar dødsbudskap, sier ordfører Per Lerøy til Dagbladet.

Ordfører Per Lerøy i Austrheim kommune sier at han også har mottatt det triste budskapet om at Thomas Snekkevik er bekreftet omkommet i Algerie. Snekkevik er opprinnelig fra Austrheim, men har nå adresse i Bergen.

Ordfører Lerøy venter også på en avklaring når det gjelder Alf Vik, som også har sin opprinnelse i Austrheim kommune.