Rik: Dersom budet på 42 milliarder på IT-selskapet Nets blir godtatt, vil to nordmenn bli enda rikere. Foto: Nets.
Rik: Dersom budet på 42 milliarder på IT-selskapet Nets blir godtatt, vil to nordmenn bli enda rikere. Foto: Nets.Vis mer

To nordmenn kan cashe inn 100 mill. hver

Freddy Haraldsen og Frode Åsheim kan tjene 100 millioner kroner hver dersom siste Nets-budet blir akseptert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen.no): Da Nets gikk på børs i fjor høst cashet Frode Åsheim (39) og Freddy Haraldsen inn 40 millioner kroner hver etter å solgt 200.000 aksjer i selskapet. Med et bud på nær 42 milliarder kroner på selskapet et lite år etter børsnoteringen, kan de denne gangen få ytterligere 100 millioner kroner hver, skriver Finansavisen.

- Jeg havner vel på skattetoppen i kommunen når 2017-tallene gjøres opp, og det er jeg stolt av. Jeg er glad i Norge, og betaler skatten min med glede, sier Freddy Haraldsen (54) som bor i Fet kommune i Akershus.

Haraldsen var inntil i mars adm. direktør for Nets i Norge. Han var helt sentral i oppbyggingen e-faktura og bidro sterkt i utviklingen av Bank-ID. Åsheim er ifølge avisen ansvarlig for produkt- og tjenesteleveranser til bank- og bedriftsmarkedet.

Da Nets gikk på børs solgte begge over 200.000 aksjer i Nets som ga dem rundt 40 millioner kroner hver, kommer det frem av prospektet. Nå kan Haraldsen og Åsheim etter all sannsynlighet innkassere nye gevinster, denne gangen et tre-sifret millionbeløp på rundt 100 millioner kroner for de resterende aksjene.

- Gevinstene dere har beregnet på 40 og 100 millioner kroner virker noe høyt. Det blir noe mindre, sier Haraldsen, til Finansavisen.

Forutsetningen er at gårsdagens bud fra Hellmann & Friedman, GIC Private Limited og fond forvaltet av dagens eiere Advent International og Bain Capital blir godtatt av 90 prosent av aksjonærene. Med PE-selskapenes godkjennelse har 46 prosent allerede sagt ja.

Ifølge Finansavisen anbefaler Nets-styret budet som ligger 27 prosent over aksjekursen før et mulig bud ble varslet.